Moderkortstillverkaren ASRock har nyligen lanserat ännu ett unikt moderkort med bokstavligt talat dubbla förbindelser. ASRock K8 Combo-Z är det första retailmoderkortet som ger stöd för AMDs båda K8-baserade desktopplattformar, Socket 754 och Socket 939.
Det hela låter kanske otroligt men det är faktiskt inte första gången ASRock tillverkar ett kombo-moderkort. De har tidigare lanserat ett kombo-kort för Pentium 4-plattformen med både Socket 478 och 775 stöd.


K8 Combo-Z baseras på ALi M1689-chipset som alltså har stöd för alla Athlon 64-processorer (bortsett från Athlon FX för S940) och även Sempron-processorerna för både Socket 754 och 939.
Moderkortet har tre fysiska DDR-SDRAM platser men dessa går endast att använda om en S939-processor används, för S754 är enbart två av de tre minnesplatserna användbara.
Kortet har en gedigen uppsättning features där vi bland annat ser 10/100Mbit Ethernet, 8-kanals ljudkrets (Realtek 850) och två SATA-portar med stöd för RAID 0, 1, JBOD.Har man stora svårigheter för att bestäma sig för endera plattform eller helt enkelt vill ha bättre uppgraderingsmöjligheter kan ASRock Combo-Z vara ett intressant val. Om inte annat ser kortet mycket intressant ut med två olika processorsockets.
Mer information om kortet finns på ASRocks hemsida.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid