Nintendo hittade en guldåder med miniversionen av retrokonsolen NES. Nu ska företaget följa upp med SNES Mini som ska lanseras under hösten.

Efter att Nintendo avslutade produktionen av NES Mini så började det kort därpå att ryktas om en möjlig miniversion av Super Nintendo Entertainment System (SNES). Nu har företaget officiellt avtäckt just denna kommande minikonsol.

21 förinstallerade spel

SNES Mini kommer att lanseras med 21 förinstallerade spel, bland annat klassiker så som Super Mario World och Donkey Kong Country. Även spelet Star Fox 2 som färdigställdes men som aldrig lanserades ser nu äntligen dagens ljus som ett av dessa förinstallerade spel.

Spelare kommer dock att behöva klara av en liten utmaning innan man får tillgång till Star Fox 2, spelet låses nämligen upp först efter att man har lyckats klara av den första nivån i det första Star Fox-spelet.

Spel
Contra III: The Alien Wars
Donkey Kong Country
EarthBound
Final Fantasy III
F-ZERO
Kirby Super Star
Kirby’s Dream Course
The Legend of Zelda™: A Link to the Past
Mega Man X
Secret of Mana
Star Fox
Star Fox 2
Street Fighter® II Turbo: Hyper Fighting
Super Castlevania IV
Super Ghouls ‘n Ghosts
Super Mario Kart
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!
Yoshi’s Island

Föregångaren, NES Mini, kunde förhållandevis snabbt låsas upp av flitiga hemmafixare för att tillåta att du själv installerar nya spel. Det återstår att se om Nintendo har trappat upp säkerheten till SNES-utgåvan.

Konsolen kommer att lanseras den 21 september och riktpriset landar på 80 dollar, cirka 800 svenska kronor. NES-varianten såldes slut snabbt inför julhandeln och det är oklart huruvida Nintendo planerar en större produktion den här gången.

Uppdatering: SNES Mini har nu listats hos ett antal svenska återförsäljare, med ett betydligt högre pris än vad som först antogs. I skrivande stund finns konsolen listad från cirka 1 500 kronor inklusive moms. Eventuellt kan priserna justeras nedåt närmare den faktiska lanseringen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid