Qualcomm jobbar för fullt på sin uppföljare till kraftfulla mobila systemprocessorn Snapdragon 830 och förutom högre prestanda samt förbättrad effektivitet kommer den nya kretsen borga för med PC-lik funktionalitet. Detta genom att även höja taket för mängden ramminne som kan nyttjas i en telefon eller surfplatta till hela 8 gigabyte.

Idag är de mest kraftfulla smartphonemodellerna utrustade med upp till 4 gigabyte minne, motsvarande vad instegsmodeller av bärbara datorer levereras med. Redan nästa år kan vi få se smartphones och surfplattor som utrustas med mer primärminne än vad dagens instegsdatorer skeppas med. Qualcomms nya mobila systemprocessor Snapdragon 830 ska enligt obekräftade uppgifter stödja upp till 8 gigabyte LPDDR4-minne och med andra ord ta smartphones och surfplattor till liknande villkor som dagens PC-datorer.

8 gigabyte minne i en smartphone

Det är fortfarande upp till tillverkare av telefoner och surfplattor att välja den exakta mängden minne som deras produkter bestyckas med och i dagsläget är det troligtvis få tillfällen när en mobil produkt behöver mer än 4 gigabyte minne. Samtidigt blir de mobila operativsystemen mer avancerade, användare installerar fler appar och funktionalitet som multitasking är något som nu även Apple tagit efter i sina produkter. Extra intressant kan det vara för Microsoft och Windows 10-enheter som marknadsförs med gränssnittet Continuum som mer eller mindre förvandlar en smartphone eller surfplatta till en traditionell PC när den kopplas in i en extern skärm.

Läs även:Svenska Smartphoneguiden – Sveriges största smartphonetest!

Snapdragon 830 tros lanseras under nästa år och ska då tillverkas med 10 eller 14 nanometerteknik för att inte bara nå högre prestanda utan även sänka kretsarnas energiförbrukning.

Källa: Weibo via Wccftech

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
S0urcerr0RSvenTobak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
SvenTobak
Gäst
SvenTobak

Har jag fel eller vill bilden göra gällande att denna processor gärna överhettar?

Undrar om Qualcomm funderat på att göra avancerade spisplattor?

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

RAM-minneskraven kanske kommer öka i takt med den suksessiva övergången till 64-bits ARM.Men med sådana mängder RAM och rejält kraftfulla SoCar skapas ju ändå nya möjligheter i Android. Skulle det tex släppas ett desktopanpassat Android skulle säkert stora orosmoln börja sväva över MS. Rejäla kontorssviter och tex adobes programvaror skulle kunna ta Android till nya nivåer och då kanske folk inte ser nån anledning att stanna kvar med Windows. Lightroom tex, skulle säkert kunna exekveras skapligt med denna SoC på en nivå som gör fotograferna nöjda. Speciellt så som alla programvaror till ARM brukar vara optimerade och kodade på ett… Läs hela »