Nästa år kan vi bjudas på ett riktigt snabbt flaggskepp från Qualcomm. Nya rykten pekar på att processorkärnorna i den kommande Snapdragon 820 CPU:n är 50 procent snabbare än kärnorna i Samsung Galaxy S6-familjens Exynos-processor.

Det är allmänt känt att Snapdragon 810 inte var Qualcomms största succé. Telefoner som drevs av processorn hade till en början problem med stabilitet och värme men nästa år hoppas Qualcomm vända på kakan med ett helt nytt chipset som kombinerar kraft med effektivitet. Nu ser vi ny information läcka ut om processorn.

Trolig rekordhållare för prestanda med flera kärnor

Informationen som vi nu ser läcka ut berättar mer om prestandan som Qualcomms nya chipset sägs erbjuda. Enligt läckan använder sig av en kraftigt förbättrad processorkärna. I kombination med en ny 14 nanometer-process sägs den nya kärnan erbjuda betydligt högre prestanda än sin föregångare. I jämförelse med Samsungs marknadsledande Exynos 7420-chipset som används i Galaxy S6-familjen sägs Qualcomms nya komponent erbjuda 50 procent högre prestanda i applikationer som bara använder en kärna. Detta betyder att processorn exempelvis bör nå cirka 2 300 i benchmarking-testet Geekbench Single Thread. Detta betyder att processorn troligen inte kommer att slå Apple A9 när det gäller prestanda för en kärna, eftersom A9 kan nå 2 500 i Geekbench. Det betyder dock att Qualcomm har möjlighet att ta en stor ledning när det gäller prestanda med flera kärnor. Snapdragon 820 väntas använda sammanlagt åtta processorkärnor, medan Apples mest kraftfulla ARM-processor har tre kärnor.

4K i 60Hz

Utöver en kraftfull CPU sägs Snapdragon 820 ha stöd för kommunikation över LTE Cat.10, vilket kan ge hastigheter på upp till 450 megabit per sekund. Komponentens grafikenhet ska också vara kraftigt förbättrad och nu ha stöd för att spela upp 4K-upplöst material med 60 bilder per sekund.

Snapdragon 820 väntas nå konsumenter under början av nästa år. Enligt Qualcomm utvecklas i dagsläget runt 30 olika smartphone-modeller som använder processorn. Detta indikerar att vi kommer att se en bred användning av processorn, som bland annat sägs användas i Samsung Galaxy S7.

Källa: Weibo via Phonearena

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MorkulNissePungdj christianMrMasj Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Från de läckor på prestandatester och hur Qualcomm gjort tidigare så kommer nog SD820 vara en quad-core och inte octa.

Medlem
WIRN

På tiden att de kommer från 28nm

Medlem
Wargreymon

[quote name=”WIRN”]På tiden att de kommer från 28nm[/quote]
SD808 och 810 är 20nm.

MrMasj
Gäst
MrMasj

Jag är nog inne på [wargreymon]s spår här, flertalet rykten talar om att 820 är en Quadcore och inte en Octacore. Vilket känns rimligt då det är väldigt svårt att skala appar till att använda alla kärnor. Färre men kraftfullare kärnor låter som en väldigt mycket bättre idé för gemene man 😀

dj christian
Gäst
dj christian

Mycket snack lite action[quote name=”MrMasj”]Jag är nog inne på [wargreymon]s spår här, flertalet rykten talar om att 820 är en Quadcore och inte en Octacore. Vilket känns rimligt då det är väldigt svårt att skala appar till att använda alla kärnor. Färre men kraftfullare kärnor låter som en väldigt mycket bättre idé för gemene man :D[/quote]

Något som Apple har fattat för längesedan.

NissePung
Gäst
NissePung

Haha! Intressant att ni hemlighåller Exynos 8890 som kommer att sitta i de flesta S7 och som kommer att sopa mattan med 820. Ännu en fail från Qualcomm!

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”NissePung”]Haha! Intressant att ni hemlighåller Exynos 8890 som kommer att sitta i de flesta S7 och som kommer att sopa mattan med 820. Ännu en fail från Qualcomm![/quote]

Då prestandan på både Snapdragon 820 och Exynos 8890 fortfarande är okänd så förstår jag inte hur då kan vara så säker på din sak. Risken finns att du kommer ha rätt men det är några månader kvar tills vi kommer få se oberoende tester på båda SoC.