Digitimes rapporterar om monitortillverkarna BenQ och ViewSonics framtidsplaner och dessa innehåller monitorer med snabbare responstid. I dagsläget kan man med viss möda hitta LCD-monitorer som är berikade med 12ms responstid, medan 16ms börjar bli standard bland högkvalitativa märken.
Responstiden är ett värde för hur snabbt monitorn kan ”måla” upp en nya bild och är mycket viktigt för dem som använder sina monitor till applikationer som kräver just snabba bildväxlingar.


Uppenbara exempel är snabba 3D-spel som Quake eller motsvarande. Här är det ytterst viktigt med snabb responstid då det annars lätt uppstår ”ghosting”. Ett fenomen som ger eftersläpningar i bilden när monitorn inte hinner med i de snabba bildväxlingarna.


Både BenQ och ViewSonic planerar att lansera ännu snabbare LCD-monitorer under nästa månad då 8ms modeller av deras 17″ LCD-monitorer ska ta steget in på marknaden.
Fokus kommer dock att läggas på tillverkningen av 16ms och 12ms-modellerna men båda tillverkarna verkar vara överrens om att 8ms-modeller kommer att bli en vanlig syn under första kvartelet 2005.
LCD-monitorers responstid är en av de nackdeler med LCD-tekniken som nu börjar försvinna och vi hoppas att utvecklingen fortsätter i samma takt så att plattskärmarna blir ännu mer attraktiva.


Källa: Digitimes.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid