Vi förvarande i morse om att kvällens slutspurt i SMPC2010 skulle vaska fram flera toppresultat och redan på förmiddagen har vi nu fått en försmak på detta genom att Henrik ”TheMutt” Wennberg utökat sin ledning i GPU Classic med ett ruskigt resultat på närmast ofattbara 209,8% total överklockning av sitt GeForce 8400 GS.

NVIDIA:s budgetkort GeForce 8400 GS har blivit en favorit bland årets SM-deltagare och har med låga standardfrekvenser och fina överklockningspotential redan gett flera imponerande resultat, bland annat två överklockningar på totalt över 180%. Men nu har alltså Henrik slagit knut på både sitt eget grafikkort och konkurrenterna i GPU Classic när han publicerat en överklockning på totalt 209,789%. Detta genom att pressa sitt GeForce 8400 GS grafikkort från 500 MHz GPU och 333 MHz minne till 1 100 MHz GPU och 633 MHz minne.

themutt209

GPU-överklockningen är imponerande men nyckeln till det mäktiga slutresultatet är onekligen det 512MB stora DDR2-minnet som alltså överklockats med 90% i sig självt, något ingen varit i närheten av tidigare i tävlingen. 

Henrik har onekligen lagt en hög ribba för kvällens avslutning men vi har hört rykten om att flera deltagare har nått extrema överklockningar på sina grafikminne, dock inte i kombination med samma fina GPU-frekvenser. Det återstår att se om någon kan kontra Henriks nya ledarresultat men med drygt 30 procentenheters försprång har han skapat sig ett hyfsat utgångsläge.

Följ slutspurten i SMPC2010 i vår livechatt från kl. 18.00-20.00.

Fina vinstchanser för alla som deltar i SMPC2010!

För er som registrerat er i SMPC2010 kan vi påminna om att vi har ytterligare två utlottningspriser kvar i tävlingen. Ett In-win Commando 1 500 watts nätaggregat som lottas ut bland alla deltagare som överklockat live under årets tävling.

Samtidigt som ALLA deltagare som skickat in ett resultat i årets SM har en chans att vinna ett Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclocked. Så se till att få fram ett giltigt resultat i tävlingen och var med i utlottningen.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid