Vi har nu kommit till den första riktiga prisutdelningen i årets svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning. I väntan på det stora avslutet den 30 januari har vi under kvällen korat två spurtprisvinnare i SMPC2010 och Terho ”Finnen” Mukka samt Miroslav ”exs” Banusic blir de deltagare som hämtar hem varsitt produktpaket från Microsoft och det med riktigt imponerande resultat.

Terho kopplade greppet om Procentuell Överklockning redan tidigare i förra veckan när han under en livesänd överklockningssession pressade sin Intel Celeron 430 CPU från sin standardfrekvens på 1 600 MHz till sanslösa 4 846 MHz. Med en procentuell överklockning på 169,27% blev och är Terho fortfarande i ohotad ledning av vår klassiska tävlingskategori. Om det räcker hela vägen in i mål återstår att se, men ett spurtpaket från Microsoft kan Terho glädja sig åt än så länge.


Terhos spurtpris-resultat på 169,27%

Mer rafflande blev det i GPU Classic där vi i de sista skälvande minuterna fick en ny ledare i tävlingen. Miroslav ”exs” Banusic visade redan under SMPC2008 vilken duktig överklockare han är. Slutresultatet då blev en fjärdeplats, något som i SMPC2009 följdes upp med en hedrande 2:a plats i Pris/Prestanda. Överklockarprofilen har i SMPC2010 hållt sig i kulisserna tills ikväll då Miroslav publicerat det solklart högsta överklockningsresultatet hittills i GPU Classic, totalt 183,1% har han pressat klockfrekvenserna på sitt GeForce 8400 GS och det med lite annorlunda upplägg än de flesta konkurrenter. 

8400gsexs
Miroslavs spurtpris-resultat på 183,1%

Grafikkretsen på kortet har ökats till fina 972 MHz från referenshastigheten på 459 MHz. Men esset i skjortärmen stavas grafikminne och här har exs fått tag på ett praktexemplar till grafikkort. Från sin standardfrekvens på låga 333 MHz har minnet pressats till 571 MHz, långt högre än vad liknande kort klarat av i tävlingen hittills.

SMPC2010 fortsätter att vara en högklassig överklockningstävling där vi nu har två stora favoriter inför de två avgörande tävlingsveckorna. Men mycket tid kvarstår ännu och tills dess kan vi bara gratulera våra två spurtprisvinnare Terho ”Finnen” Mukka samt Miroslav ”exs” Banusic, Grattis!

Spurtpris SMPC2010

Microsoft SideWinder X8 mus, SideWinder X6 tangentbord samt Cinema HD webkamera

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
futuremark-logga 2

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ME4MECrOOsAnton KarmehedSennebringmurak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Murak
Medlem
Murak

Riktigt imponerande klockningar båda två, grattis!

Sennebring
Medlem
Sennebring

Kan bara hålla med Murak 🙂

Murak, e snart ikapp ditt resultat 😀

CrOOs
Medlem
CrOOs

Riktigt bra resultat där 🙂

Själv satt jag och laddade upp 170% kl 19:45 men det räckte tydligen inte…
Så nu får det bli till att köpa fler kort 😀

Henry de Kruijf
Medlem

Grattis, imponerande resultat! 😉