Svenska mästerskapen i datorprestanda och överklockning är nu inne på sin sista skälvande tävlingsvecka och under helgen som gått har vi sett hur både nya deltagare gett sig in i tävlingen, samt att tätstriderna i de båda kategorierna blivit allt tuffare, inte minst i Procentuell överklockning där vi har en toppkvartett med världsklassiga resultat.

I vår väletablerade tävlingskategori Procentuell Överklockning har vi sett mycket aktivitet de senaste dagarna och inte minst i toppen. Vi såg under en livesändning på torsdagen hur Jon ”elmor” Sandström och Mattias ”gbglassen” Awes plockade nya viktiga MHz i jakten på topplaceringarna och under helgen har nu även Mattias publicerat sitt nya resultat där han med 169,33% överklockning pressar sig förbi Terho ”Finnen” Mukka med löjliga 0,06% marginal. Terho i sin tur har numera Thomas ”VEDMA” Walltin flåsandes i nacken som nyligen publicerade ett nytt toppresultat på hela 168,88%, detta genom att skruva upp sin Intel Celeron 430 från 1,8 GHz till hela 4 840 MHz. 

toppen
Oerhört tätt i toppen på årets SM-tävlingar (Se hela topplistan här)

I procentuell överklockning har vi alltså fyra resultat som hade räckt till vinst i SMPC2009, vilket talar sitt tydliga språk om vilken kvalité årets tävling håller. Vi har även flera nya tillskott i tävlingskategorin där Mejt ”Girlie” Stråhle lagt upp ett överklockningsresultat på 51,51% medan Johan ”Soulblade” Fredh intagit 10:e platsen med en överklockning på 128,75%.

I GPU Classic har vi det oförändrat i toppen men även här har flera nya deltagare slagit sig in i tävlingen. Bland annat Sahand ”ViToli” Fayzi som överklockat sitt GeForce-grafikkort med 12% samt Tomas ”Doman” Pettersson som lagt upp ett resultat på 145,3% och knipt åt sig 7:e platsen. Tomas som för övrigt knep 2:a platsen i CPU Classic under SMPC2009.

Vi kommer att fortsätta följa händelserna i SM under den sista tävlingsveckan för att under söndagen den 30 januari avsluta det hela med en livebevakning med direktchat mellan deltagare, medlemmar och SM-juryn.

Vi ser fram emot en rafflande finalvecka och med riktigt fina priser i potten räknar vi med flera nya toppresultat framöver.

Fina vinstchanser för alla som deltar i SMPC2010!

För er som registrerat er i SMPC2010 kan vi påminna om att vi har ytterligare två utlottningspriser kvar i tävlingen. Ett In-win Commando 1 500 watts nätaggregat som lottas ut bland alla deltagare som överklockat live under årets tävling.

Samtidigt som ALLA deltagare som skickat in ett resultat i årets SM har en chans att vinna ett Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclocked. Så se till att få fram ett giltigt resultat i tävlingen och var med i utlottningen.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
futuremark-logga 2
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid