Vi har efter flera tuffa kamper i toppen av årets tävlingskategorier fått två för året nya ledare i både Procentuell Överklockning och GPU Classic. Med totalt sex resultat över 150% har SMPC2010 redan blivit något av en succé där även deltagare längre ner i resultatlistorna visat framfötterna, bland annat genom ett ovanligt piggt Radeon HD 5450-kort.

Om vi börjar med våra nya ledare har vi i Procentuell Överklockning den från SMPC2009 välkände överklockareprofilen Terho ”Finnen” Mukka som under fjolåret ställde upp med fler livesändningar än någon annan och ledde tävlingen under långa perioder. Under SMPC2010 har han redan slagit sitt slutresultat från i fjol och har goda chanser att förbättra sin fjärdeplacering under årets tävling.

Terho har pressat sin Intel Celeron 430 CPU från 1,8 GHz till 4,56 GHz vilket ger en total överklockning på imponerande 153,52%, vilket ger en knapp ledning över Jon ”elmor” Sandström och Ronnie ”Efterlys_T” Pettersson med 151,39% resp. 150,94% överklockning. Om Terho får rätt med sitt system kommer vi även få se tävlingen första livesända överklockning, passande nog från livekungen och den nuvarande ledaren själv.

terho

Oscar ”CrOOs” Cruuse har i GPU Classic pressat sig förbi både Henry ”ME4ME” De Kruijf och Joakim ”murak” Stumle i toppen. Med minsta möjliga marginal har Oscar lagt sig på en förstaplats med totalt 155,35% överklockning, detta genom att bland annat pressat sitt grafikkort från 450 MHz GPU till 1067 MHz.

croos

Vi har även sett nytillskott i resultatlistorna och bland anant har vi Jesper ”Jeppe107” Jensen som plockat fram en Intel Celeron 420 CPU som pressats till imponerande 3 960 MHz, vilket ger en överklockning på 147,5% och en fjärdeplats i Procentuell Överklockning. 

Henrik ”The Mutt” Wennberg har hittat ett lågt klockat GeForce 8400 GS-kort som passar ypperligt för vår för året nya kategori GPU Classic. Standardklockfrekvensen på GPU, 459 MHz, har ökats till 864 MHz och med en ordentlig ökning på kortets DDR2-minne har Henrik nått en total överklockning på 128% och ger för närvarande en sjundeplats i den mycket tuffa GPU Classic kategorin.

I GPU Classic har Pontus ”Fadderullan” Willers slagit sig in på en meriterande femteplats i riktigt tuff konkurrens. Men det som är riktigt häpnandeväckande är på vilket sätt och med vilket kort Pontus tagit sig till sin nuvarande placering. Ett relativt högt och nytillverkat Radeon HD 5450 grafikkort med DDR2-minne har pressats från 650 MHz GPU till hela 1 350 MHz GPU. En riktigt imponerande klockfrekvens på bara vanlig luftkylning. Med en minnesfrekvens på 528 MHz ger detta en total procentuell överklockning på 139,7% och är en friskt fläkt bland de äldre GeForce 8-kort som hittills dominerat tävlingen.

fadde

Fortfarande ligger 9 stycken 3DMark 11 licenser i potten för dem som publicerar de 30 första resultaten i årets SM. Glöm inte heller att alla som sänder live från sina överklockningsförsök (och meddelar juryn i förväg) är med i utlottningen av ett mycket kraftfullt 1 500 watts nätaggregat från In-win. Första livesändningen sker förhoppningsvis under kvällen.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

Diskutera gärna mästerskapet i vår officiella forum där man kan dela med sig av tips, frågor och resultat.

 

gigabyte.logga
2
2
futuremark-logga 2

 

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
hirschAnton KarmehedME4ME Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henry de Kruijf
Medlem

du borde kolla topplistan innan du lägger upp nyheter Anton 😉

nej, men det är bra fart på tävlingen nu känns det som. Iallafall resultatmässigt .. i forumet är det fortfarande lagom lugnt som vanligt : P

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”Anton Karmehed”]Haha du måste publicerat ett nytt resultat medan jag skrev nyheten.. det är inte lätt att hänga med i svängerna i år. Men det ser jag bara som positivt, nice comeback btw. 🙂
Hehe ja det är konstigt att ingen vill prata om sina resultat och riggar.. någon måste bryta trenden. ;)[/quote]

Kan bara hålla med, vill ha ”Rigg-trådar” i forumet!

ME4ME kan vara först ut 😉

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”ME4ME”]du borde kolla topplistan innan du lägger upp nyheter Anton 😉

nej, men det är bra fart på tävlingen nu känns det som. Iallafall resultatmässigt .. i forumet är det fortfarande lagom lugnt som vanligt : P[/quote]
Sätt igång kameran!

https://www.nordichardware.se/swforum/showthread.php?137429-Bilder-p%E5-din-SMPC-rigg-POSTA-H%C4R!