Vi startade årets tävlingar med ett överklockningsvärldsrekord och när nu de första resultaten dimper ner i nya kategorin GPU Classic är det även här med riktigt imponerande resultat. Välkände överklockarprofilen Henry ”ME4ME” de Kruijf tar täten med en grafikkortsöverklockning på hela 123,12%, tätt följd av Oscar ”CrOOs” Cruuse.

GPU Classic fokuserar endast på grafikkortsöverklockning och tävlingsupplägget är inte bara nytt i SM-sammanhang utan även något som de flesta meriterade överklockare behövt lägga extra tankekraft och undersökningar kring. Valet av grafikkort blir en delikat uppgift och vi kommer troligtvis att få se några mycket spännande lösningar, inte bara i form av egenkomponerade kylningar utan även intressanta grafikkortsval.

Både ME4ME och CrOOs väljer att censurera exakt vilka grafikkort man valt, men att man sammanlagt nått över 100% överklockning på sina kort är utan tvekan en imponerande bedrift. ME4ME som än så länge dragit det längsta strået använder sig av ett till synes äldre grafikkort som med standardfrekvenser på 500 MHz GPU och 333 MHz minne pressats upp till fina 1 000 MHz GPU och 410 MHz minne, detta alltså endast med vanlig luftkylning. Grafikkortets temperatur ligger på 55 grader efter 5 minuter i det krävande verifieringstestet Furmark och frågan är hur mycket mer som finns att hämta.

Vi undersöker för närvarande vilka överklockningsrekord som gjort med grafikkort genom åren, men 100% GPU-överklockning hör knappast till vanligheterna, åtminstone inte med vanlig luftkylning. Vad vinnarresultaten landar på vågar vi knappt spekulera om, men troligtvis kommer vi att få se ruskigt höga grafikkortöverklockningar i vår nya tävlingskategori.

Förutom de imponerande resultaten i GPU Classic har även Jens ”Mrjens” Jarlengrip slagit sig in i tävlingen genom att pressa sin fyrkärniga Intel Core 2 Quad Q9550 CPU till 3,4 GHz, en bedrift som belönar även Jens med en 3DMark 11 Advanced licens. Vilka det nu kvarstår 23 stycken av efter ett knappt dygn av tävlingen.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
 2  

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DomanMornaSerekUmbarSS_The_DemonAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
SS_The_Demon
Medlem
SS_The_Demon

Månne det kan vara ett Geforce 7050 som används i bilden ovan? :-*

MornaSerekUmbar
Medlem
MornaSerekUmbar

Hänger inte med, om det skulle vara ett Geforce 7050 iGPU så skulle det väl vara otillåtet? Den generella regeln är ju att rendering path ska stödas men nvida 7-serien är inte tillåten enligt listan samt att det är en integrerad del som jag har för mig har diskuterats men inte blivit tillåten?

Anton får gärna kommentera, det är ett imponerande resultat så jag försöker inte ta något ifrån det, ställer mig bara frågande till hur det ligger till regelmässigt.

Doman
Medlem
Doman

Kanske det kanske. Men är rätt 100 på att både CrOOs och ME4ME kör med 8400GS. Frekvenserna stämmer och likaså den FPS de har i Furmark. Oops! Nu avslöja jag visst mig själv! 😉

ME4ME: Har du gjort Vmem mod?

Kommer bli riktigt skoj detta!

SS_The_Demon
Medlem
SS_The_Demon

Så den skulle inte vara tillåten enligt reglerna? Ska (får) ändå inte vara med och tävla så jag har inte läst reglerna, kollade hastigt på wikipedia och det enda kortet som klockfrekvenserna passade in på var just 7050. 8400GS passar inte in med sina 450/800. Ett kort som däremot gör det som jag hittade nyss är ett 7300GT.

MornaSerekUmbar
Medlem
MornaSerekUmbar

Är förmodligen inte referenskort, så dom kör inte 400 core.

Doman
Medlem
Doman

Har köpt på mig några kort och hittar jag något intressant köper jag det med!
Återstår att se ifall en modell sticker ut ur mängden, eller om flera hamnar inom samma område.

SS_The_Demon: 8400GS G84/G86 (80nm) har runt 450-460MHz Core ja, men G98 (65nm) finns mellan 500 – 567MHz core 🙂