Under kvällen drar det sig ihop till slutspurt i årets svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning där vi under SMPC2010 kunnat följa en tävling som både varit rekordjämn och bjudit på flera rekordresultat. Inför de sista skälvande timmarna har vi nu 4 deltagare i Procentuell Överklockning som tagit sig över 170%, något som bäddar för stor dramatik under kvällens livechatt.

Jon ”elmor” Sandström är fortfarande i tätposition med en överklockning på 175,62% men har under helgen attackerats av inte minst Tomas ”VEDMA” Walltin som nått en överklockning på hela 174,29% med sin Intel Celeron 430. Tomas lyckades faktiskt även ta sig förbi elmor och slå ett nytt världsrekord med Celeron 430, dock utan att få till en giltig verifiering så att det finns mer kräm i denna ypperligt pigga Celeron CPU är det ingen tvekan om.

vedma

Men ingen i toppduon kan på något sätt känna sig säkra, bakom har vi under lördagen sett fjolårsvinnaren i Procentuell Överklockning, Jonas ”Mean Machine” Klar, segla upp på en tredjeplats. Detta genom att överklocka en Intel Xeon L3426 CPU från 1,87 GHz till imponerande 5 076 MHz. Något som ger en total överklockning på 172,03%. Bakom Jonas hittar vi Mattias ”gbglassen” Awes som med en likadan CPU, Intel Xeon L3426, nått en överklockning på 171,43%. 

Procentuell Överklockning ser ut att bli ett getingbo utan dess like men även i GPU Classic är det tuffa strider. De senaste dagarna har det varit tyst i toppen, men vi har en känsla av att vi under kvällen kommer att få se flera nya resultat och inte minst ska vi få njuta av en livesändning då Marcus ”Calathea” Heinemo slänger upp ett flertal kort på testbänken med sikte på top5. Livesändningen kommer att gå av stapeln runt kl. 14.00 men mer information om detta kommer inom kort.

Hela SM-slutspurten följer du på SM-sajten där vi mellan kl. 18.00-20.00 kommer att föra en livechatt med deltagare och medlemmar, där alla har en chans att komma till tals.

Fina vinstchanser för alla som deltar i SMPC2010!

För er som registrerat er i SMPC2010 kan vi påminna om att vi har ytterligare två utlottningspriser kvar i tävlingen. Ett In-win Commando 1 500 watts nätaggregat som lottas ut bland alla deltagare som överklockat live under årets tävling.

Samtidigt som ALLA deltagare som skickat in ett resultat i årets SM har en chans att vinna ett Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclocked. Så se till att få fram ett giltigt resultat i tävlingen och var med i utlottningen.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
futuremark-logga 2
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid