Medan sviterna av helgens nyårsfirande börjar lägga sig är det dags för en statusrapport i årets svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning. De senaste dagarna har vi sett flera ny tävlingsresultat och inte minst en häftig tätstrid i GPU Classic. Samtidigt är det dags att uppdatera era bokmärken med vår nya SM-domän, SMPC.se.

SMPC2010 är den tveklöst största överklockningstävlingen i Sverige och en av de största i världen sett till det imponerande prisbordet som i år når upp till ett totalt värde av 170 000 kronor, rekord sett till värde per kategori. 2010 års tävlingar som alltså fortlöper in på det nya året är det nionde i raden sedan första tävlingen – SMPC2002. Detta firar vi med att släppa en ny sajtdomän som gör det lättare än någonsin att ta sig in på den officiella tävlingssajten, genom http://www.smpc.se kommer man direkt till årets tävlingssajt där vi hittar prisbord, tävlingsregler och den ständigt aktuella topplistan.

Trots helgerna har flera överklockare varit aktiva under den senaste veckan och bland annat såg vi ett nytt topp3-resultat  i tävlingskategorin Procentuell Överklockning.

Thomas ”Vedma” Walltin har med sin Intel Celeron 430 CPU nått tredjeplatsen i topplistan genom en överklockning på riktigt fina 110%, något som han åstadkom genom att pressa sin 1,8 GHz CPU till 3,78 GHz. 

Den hetaste fajten har vi annars sett i GPU Classic där tidigare ledaren Henry ”ME4ME” de Kruijf stötte på patrull.

Andreas ”DrSwizz” Karlström laddade upp ett resultat på fina 131% och höjde ribban ytterligare bland de redan högklassiga tävlingsresultaten. Vilket grafikkort som användes är fortfarande oklart, men dess standardfrekvenser på 459/400 MHz ökades till 864/571 MHz, en sammanlagd ökning på alltså över 130 procent. Henry lät sig dock inte skrämmas och det tog bara timmar innan ordningen var återställd då han laddade upp ett nytt ledarresultat på 134,3 %. Samma grafikkort användes som när Henry publicerade sitt resultat på 123,12 %, men denna gång har GPU överklockats från 500 MHz till 1050 MHz. En ganska hissnande ökning med vanlig luftkylning.

30561050_414_edited

SMPC2010 fortsätter att locka imponerande överklockningsresultat och med jul och nyårshelger bakom oss hoppas vi nu få se ytterligare satsningar i årets svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
 2  
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid