Gårdagens livesända överklockning resulterade i riktigt fina resultat från både Jon ”elmor” Sandström samt Mattias ”gbglassen” Awes. I skrivande stund är det bara Jon som delat med sig av sitt nya resultat där han nu pressat sin Intel Pentium E2160 till hela 4 954 MHz från sin standardfrekvens på 1 800 MHz, en överklockning på hela 175%.

Jons nya ledarresultat är drygt 5 procentenheter högre än Terho ”finnen” Mukka som för närvarande innehar andraplatsen med 169,27% överklockning. Rykten säger att Mattias precis lyckades ta sig förbi Terho med nära nog 170% överklockning, men ännu har vi inte sett detta resultat publicerat. Utan tvekan fortsätter SMPC2010 att cementera sig som den mest högklassiga SM-tävlingen hittills.

elmor175

Detta syns extra tydligt i de många fina toppresultat vi redan fått se i årets mästerskap. Där vi under gårdagen såg hur Tomas ”Vedma” Walltin tog ett par tunga skalper i Procentuell Överklockning och lade sig på en fjärdeplats med en överklockning på 155%.

I Procentuell Överklockning ser vi även den nya deltagaren Viktor ”Steelknee” Göransson som slagit sig in i tävlingen med en överklockning på 42% genom att pressa sin Core 2 Quad Q9550 till 4,03 GHz.

Det är nu snart bara veckan kvar tills SMPC2010 korar två nya svenska mästare i datorprestanda och överklockning. Vilket trots allt ger gott om tid för deltagare att förbättra sina resultat, eller för den delen nya deltagare som vill ta chansen att vinna ett Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclocked.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
futuremark-logga 2
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid