Fjolårets SM-mästare Jon ”elmor” Sandström har sadlat om från Pris/Prestanda till vår klassiska CPU-överklockningsgren Procentuell Överklockning och omställningen ser inte ut att tagit för hårt på Sveriges idag kanske största överklockarprofil. Efter idel toppresultat har elmor nu återtagit ledningen i tävlingen med hela 170,06%.

Jon har tagit sin 1,8 GHz Intel Pentium E2160 och skruvat upp klockfrekvenserna till hela 4 861 MHz vilket betyder att alla tre toppresultaten i Procentuell Överklockning är nådda med olika CPU:er och trots detta ligger inom en ett par procent av varandra. Jon är dock den som är först över 170%, vilket även hade varit ett vinnarresultat under fjolårets mästerskap. Hans resultat är också det tredje högsta i världen med Intels Pentium E2160 CPU.

elmor170

Exakt hur mycket kapacitet Jons CPU sitter på är svårt att säga, men vi kan konstatera att årets mästerskap blir en högklassig inställning där vi med en och en halv vecka kvar av tävlingen har hela 9 deltagare över 140% i Procentuell Överklockning.

Vi har även ett nytillskott i Procentuell Överklockning där Daniel ”Flexymannen” Thomasson slagit sig in på en 17:e plats genom att överklocka sin Intel Core 2 Extreme QX9650 CPU från redan höga 3,0 GHz till 4,43 GHz.

Vi ser fram emot en rafflande finalvecka och med riktigt fina priser i potten räknar vi med flera nya toppresultat framöver.

Fina vinstchanser för alla som deltar i SMPC2010!

För er som registrerat er i SMPC2010 kan vi påminna om att vi har ytterligare två utlottningspriser kvar i tävlingen. Ett In-win Commando 1 500 watts nätaggregat som lottas ut bland alla deltagare som överklockat live under årets tävling.

Samtidigt som ALLA deltagare som skickat in ett resultat i årets SM har en chans att vinna ett Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclocked. Så se till att få fram ett giltigt resultat i tävlingen och var med i utlottningen.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
futuremark-logga 2
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid