Svenska mästerskapen i datorprestanda och överklockning 2010 har ännu inte slagit upp portarna men trots detta har vi redan sett det första världsrekordet inför tävlingen. Svenska överklockarprofilen Ronnie ”Efterlys_T” Pettersson har skrämt livet ur en Intel Celeron 420 och nått en rekordhög frekvens av 3 939 MHz.

Intel Celeron 420 är en processor som från butikshyllan kom med en klockfrekvens av beskedliga 1,6 GHz och även om ett fåtal modeller visat osedvanligt fina överklockningspotential är det tyvärr undantag som bekräftar regeln att Celeron 420 är en notoriskt knepig CPU att överklocka. Något som under SMPC2009 fick deltagaren Mean Machine att totalt tappa fattningen.

celeron420

Efterlys_T har med hjälp av kompressorbaserad kylning pressat sin Celeron 420 högre än vad någon tidigare gjort och resultatet är en procentuell överklockning på mycket fina 146%, ett resultat som under fjolårets tävling hade räckt till en femteplats, bara knappt två procentenheter från silvermedaljen i Procentuell Överklockning.

Med en vecka kvar tills SMPC2010 slår upp portarna har vi redan sett två uppvärmingsresultat på över 140% i procentuell överklockning och i GPU Classic har vissa medlemmar redan börjat visa vilka intressanta kylningslösningar som kommer att gälla i den nya tävlingskategorin.

Årets mästerskap ser redan ut att bli en spännande tillställning och bättre kommer det bli.

Läs mer om Efterlys_Ts överklockning i forumet.

Relaterade artiklar:
Svenska Mästerskapen i datorprestanda och överklockning 2010
SMPC2010: GPU Classic lockar mäktiga och udda kylningslösningar
SMPC2010: Dmark 11-licenser till snabba deltagare i SMPC2010
SMPC2010: Kraftfulla kylare från Thermalright på prisbordet

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid