Vi skrev tidigare om den sidotävling som anordnats i vårt officiella SM-forum för SMPC2010. Med namnet ”Suicide shots” handlar det om att nå högsta möjliga GPU-överklockning för en snabb skärmdump. En tävling deltagaren CrOOs nu leder överlägset med ett grafikkort som får våra tankar att dras till Robot Wars eller Frankenstein.

Oscar ”CrOOs” Cruuse innehar för närvarande en tredjeplats i GPU Classic med en total överklockning på 170.3%. Men i Suicide Shots-tävlingen har CrOOs pressat sitt stackars GeForce 8400 GS från 450 MHz GPU till sanslösa 1 450 MHz, en överklockning på 222%. 

För att nå dessa hastigheter krävs det inte bara ett piggt grafikkort från butikshyllorna. CrOOs har även sett till att modifiera allt från strömförsörjning till kylning och försett kortet med extra kondensatorer för att nå de där sista megahertzen.

croosgrafikkort
Såhär går det när man väljer att tillåta modifieringar i ett svenskt överklockningsmästerskap.

CrOOs GeForce 8400 GS är kanske inte den estetiskt vackraste skapelsen på jorden, men ger också en vink om vilket arbete som läggs ner när man överklockar på elitnivå. Vi hoppas givetvis få se mer bilder bakom kulisserna på årets SM-deltagare och samtidigt vinkar vi farväl till CrOOs Frankenstein-kort som efter en ganska tuff behandling gjorde tävlingens namn rättvisa och gick vidare till de sälla jaktmarkerna.

Sedan vår senaste rapportering har vi även sett mer aktivitet i toppen av Procentuell Classic där vi har tävlingens andra resultat över 170%. Det är Mattias ”gbglassen” Awes som pressat sin Intel Xeon L3426 CPU från 1 866 MHz till 5 064 MHz och nått en procentuell överklockning på 171,43%. Ett riktigt imponerande resultat som cementerar hans andraplacering i tävlingen.

Fina vinstchanser för alla som deltar i SMPC2010!

För er som registrerat er i SMPC2010 kan vi påminna om att vi har ytterligare två utlottningspriser kvar i tävlingen. Ett In-win Commando 1 500 watts nätaggregat som lottas ut bland alla deltagare som överklockat live under årets tävling.

Samtidigt som ALLA deltagare som skickat in ett resultat i årets SM har en chans att vinna ett Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclocked. Så se till att få fram ett giltigt resultat i tävlingen och var med i utlottningen.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
futuremark-logga 2
Annons

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
CrOOsThe MuttSnorchphudenmurak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Men…
var är grafikkortet nåsntans?? Jag ser bara ett nystan med sladdar.

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Haha det här måste väl ändå falla under kategorien ”ghetto-mod”!?!

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Fick tuppjuck idag och köpte ett fjärde! grafikkort appropå smpc. Har ett resultat på lager men kan inte acceptera att det inte blev högre. Jag undrar om jag är den enda som lyckats med konststycket att tända eld på sitt kort i årets tävling?
Vi får se på söndag om det luktar bränt i hela lägenheten. Vinna eller försvinna som gäller 🙂

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Kör tills det ryker!
Själv har jag bara ett kort (av samma modell som croos tror jag). Hoppas kunna få till nått mer kul 🙂

Murak
Medlem
Murak

Jag är grymt imponerad av dina kunskaper CrOOs! Jag blir riktigt sugen på att lära mig mer om ellära när jag ser det där monstret =) Det hade varit kul om du (efter tävlingen då) kunde göra en tråd där du förklarar vad du gjort med kortet och varför.

Jag har också ett kort till som sakta (bokstavligt talat!) letar sig hem till mej. Jag tror många handlare borde vara glada över årets SM som totalt dammsuger butikerna på utgående 8400GS 😀

CrOOs
Medlem
CrOOs

Haha, nämen vilken trevlig nyhet :).

Egentligen så är inte mina moddar så avancerade, men kul att ni uppskattar dem :).
Kanske avslöjar lite mer senare, vem vet ;).

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

CrOOs när du gjorde 12 volt modden. Letade du bara upp ”ingången” för 12v och lödde på en molex. Funkade det bra?

Snorch
Medlem
Snorch

Jag har mätt lite på ett liknande kort (ja jag tänker nog också ge mig in i SMPC verkar det som) och det är nog närmast ingen vinst alls med att dra separat matning till switchregulatorn, dels för att de sitter lite filter mellan pcie-porten och regulatorn och för att strömmen är så pass låg att det aldrig utgör något problem.

Men om du ska göra det så ska du ansluta dig direkt vid kondensatorerna (jorden också) som sitter vid mosfetsen som styrs av switchregulatorn.

The Mutt
Medlem
The Mutt

Jag kanske måste kolla om mitt kort går bättre om jag moddar det…

😉

CrOOs
Medlem
CrOOs

Precis som Snorch skrev så blev det inte så mycket större skillnad med extra 12V.
Men visst, stabilare 12V fick jag (beror nog dock på mitt ganska dåliga moderkort).

Hur man gör får ni lista ut själva, inte säkert att mitt sätt är det bästa 😉