När vi korar 2010 års nya svenska mästare i datorprestanda och överklockning står det klart att våra två nya mästare kan gå hem med lika meritfyllda komponenter. Komponenttillverkaren ASUS bistår med världens snabbaste grafikkort ASUS ROG ARES och det ännu ej lanserade moderkortet Maximus IV Extreme, förberett för Intel Sandy Bridge.

ASUS ROG ARES är inte bara världens snabbaste grafikkort alla kategorier, det är även ett unikt kort i sig själv med endast 1 000 exemplar tillverkade världen över. Grafikkortet som lanserades tidigare i år kommer utrustat med dubbla Radeon HD 5870 grafikkretsar, 4GB grafikminne och en enorm kopparkylare. Grafikkretsarna arbetar i 850 MHz och den enorma minnesbufferten tuggar på i 4 800 MHz, nog för att fortfarande slå alla konkurrenter på fingrarna. Prestanda som givetvis kan pressas ytterligare genom överklockning av detta unika kort.

ASUS Ares

ASUS ARES levereras i en lika exklusiv förpackning där en attacheväska i aluminium skyddar grafikkortet och de tillbehör som följer med kortet. Bland annat en spelmus ur ASUS R.O.G-familjen.

ASUS ARES har ett riktpris på 11 995 kronor inklusive moms och är utan tvekan ett grafikkort värdigt en mästare.

Tillsammans med grafikkortet skickar ASUS ett sina kommande toppmoderkort för Intels Sandy Bridge-processorer. ASUS Maximus IV Extreme är ett enthusiastmoderkort i dess sanna bemärkelse. Med stöd för LN2-överklockning, 10-talet USB 3.0 portar och en nyutvecklad kretskylning.

ASUS exklusiva produktpaket kommer att vara en del av vårt förstapris under SMPC2010 men våra svenska mästare kan räkna med ytterligare häftiga komponenter, bland annat en hemlig Intel processor som med upplåsta multiplar blir en perfekt pare för ASUS Maximus IV Extreme.

ASUS Maximus IV Extreme samt ASUS Ares står redo för våra svenska mästare
aresiv

aresiv2

Mer information om ASUS och företagets produkter hittar man på tillverkarens hemsida.

Vi arbetar fortfarande febrilt på att lösa migreringen av vårt tävlingssystem för SMPC2010 men kan tyvärr inte säga ett säkert datum ännu för tävlingsstarten. Men räkna med mer information om tävlingen, grenarna och givetvis priserna fram tills startskottet går. Mer information om SMPC2010 finns att hitta i vår tidigare artikel.

Diskussioner kring tävlingarna går att hitta i vår officiella forumsdel.

Relaterade SMPC-artiklar:

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anton KarmehedKinciHannesMean Machinehirsch Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

För att inte vara delaktiga tycker jag ASUS verkar väldigt delaktiga. Nu ska jag bara vinna också, får se vad jag orkar hitta på i helgen. 🙂

Kinc
Medlem

Det är strikt förbjudet att köra något relaterat med SMPC nu i helgen Jonas! (på vårat lilla event) Skojar inte! 🙂

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”Kinc”]Det är strikt förbjudet att köra något relaterat med SMPC nu i helgen Jonas! (på vårat lilla event) Skojar inte! :)[/quote]

Ska det lekas med Sandy Bridge? 😀

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Kinc”]Det är strikt förbjudet att köra något relaterat med SMPC nu i helgen Jonas! (på vårat lilla event) Skojar inte! :)[/quote]
Jag smugglar ju ut kväve och sitter på hotellet på natten, förstås!

Hannes
Medlem

Fan najs, lycka till grappar som deltar!

Kinc
Medlem

[quote name=”Mean Machine”][quote name=”Kinc”]Det är strikt förbjudet att köra något relaterat med SMPC nu i helgen Jonas! (på vårat lilla event) Skojar inte! :)[/quote]
Jag smugglar ju ut kväve och sitter på hotellet på natten, förstås![/quote]

Så det var dit allt kväve försvann, nu förstår jag 🙂