AMD lanserade så sent som i går sin hittills snabbaste processor på marknaden i form av Phenom II X6 1100T Black Edition. Processorn som med sex kärnor och en klockfrekvens på 3,3 GHz ska bära tillverkaren in i nästa år och det är med glädje vi kan avslöja att AMD:s flaggskepp kommer att vara en del av prisbordet i SMPC2010.

AMD Phenom II X6 1100T Black Edition tillverkas med AMD:s välbeprövade 45-nanometerteknik och väntas vara tillverkarens flaggskepp en bra bit in på nästa år där den tillsammans med Socket AM3-plattformen gör grunden till ett mycket prisvärt prestandasystem.

Processorn har alltså sex kärnor klockade till 3,3 GHz men kan vid lägre belastning växla upp till hela 3,7 GHz för att maximera prestandan. Phenom II X6 1100T BE har även upplåst multiplier som gör processorn extra lämpad för överklockning där processorn redan nått nära 6 900 MHz med flytande kväve.

Under Svenska mästerskapen i datorprestanda och överklockning kommer inte mindre än fyra av AMD:s nya flaggskepp finnas i potten tillsammans med alla andra godsaker.

AMD Phenom II X6 1100T Black Edition
p6be

För den som vill läsa mer om AMD och deras produkter kan man göra det på tillverkarens hemsida.

Mer information om SMPC2010 finns att hitta här och diskussioner kring SMPC2010 finns att hitta i det officiella forumet.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedmurak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Murak
Medlem
Murak

Sweet! En sån hade ju inte suttit fel 🙂