Small preview image


Årets svenska mästerskap har redan börjat komma igång och de första resultaten har nu börjat registreras i tävlingen. Även om de flesta fortfarande sitter och jagar processorer och andra livsviktiga komponenter har två deltagare redan lyckats få fram resultat från sina system. Terho ”Terho” Mukka som under SMPC2008 kämpade sig fram till en femteplats, då under namnet Soundhead, har i år fortsatt på den inslagna linjen med Intels Socket 775-plattform. En Intel Celeron E1200 är det som spänts fast i processorsockeln och pressat till 3,65GHz med hjälp av vanligt luftkylning!




Med en överklockning på 128% är Terho redan inom räckhåll för sitt fjorårsresultat som sattes med en processor av samma modell. Spännande nog har Terho även meddelat att han redan under morgondagen kommer att köra de första Livesändningarna under årets SM och då med torris som kylning.


Vid 20-tiden väntas Terho dra igång sin överklockningssession och vi kommer att återkomma med mer information om detta under morgondagen. Livesändingen kommer givetvis att gå att följa direkt här på NordicHardware och Terho har redan publicerat information om sin kommande Livesändning i forumet.


Peter ”MrVoodoo” Blom är den andra tävlande som nu laddat upp ett resultat och blir även den första någonsin att lägga upp ett resultat i vår nya Classic-kategori. Peter har åstadkommit en överklockning av till synes ganska blyga 36%. Men då ska det sägas att det är Intels snabbaste dubbelkärniga processor, Core 2 Duo E8600, som pressats från 3,33GHz till fina 4,53GHz. Detta med Intels egna standardkylare vilket utan tvekan ger klockfrekvensen mer respekt. Ett tydligt exempel på att man kan nå fina resultat oavsett vilka komponenter man använder sig av.



Vi gratulerar Terho och Peter till de första fina resultaten och deras Arctic Cooling MX-3 kylpasta. 28 tuber finns fortfarande kvar i potten så dra igång era maskiner där hemma och publicera ett eget resultat, vilket är allt som krävs!


:: SMPC2009 startar – 210 000 kronor i potten
:: Ta mig direkt till tävlingssidan och prisbordet!
:: Kommentera i forumet

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid