Small preview image


När vi nu går in på de två sista tävlingsdagarna i SMPC2009 var vi spända på att få se upplösningen i tävlingen där det varit extra hett i toppen av Procentuell Överklockning. När man börjar räkna med en, två och till och med tre decimaler för att särskilja deltagarna är det onekligen hårda fajter. Men efter en hård tätstrid mellan Peter ”MrVoodoo” Blom och Terho ”Terho” Mukka har nu välkände överklockarprofilen Jonas ”Mean Machine” Klar vaknat till liv på allvar och fullständigt krossat motståndet med ett riktigt världsresultat.Jonas har efter diverse överklockningsförsök med allt från Netburst-baserade Celeron-processorer till de mer eller mindre hånade Celeron 420 processorerna lagt sin tillit på storebror, Celeron D 430, och gissa om han fick gensvar.


Processorn som med en originalklockfrekvens på 1,8GHz inte ser lika lämpande ut på pappret för procentuell överklockning, som de flesta 1,6GHz modeller som används, lät sig glatt pressas upptill fenomenala 4825.5MHz (!).Världens näst högsta Celeron 430 överklockning ger Jonas en klar ledning i Procentuell Överklockning


Tidigare har vi inte sett någon lyckas pressa sig förbi 150% gränsen i Procentuell Överklockning, Jonas står nu och flåsar 170% sträcket i nacken. Den slutgiltiga överklockningen landade på 168.1% vilket är mer än 20% högre än vad tvåan i tävlingen Peter ”MrVoodoo” Blom lyckats åstadkomma. Hela Jonas överklockning går att hitta i videoklippet nedan, i en livesändning från kl 06.00 i morse.

Detta sätter onekligen en ny prägel på tävlingen som avslutas kl 22.00 den 10 januari. Under helgen lär vi få se betydligt fler spännande resultat, inte minst då vi hört rykten om att flera deltagare i Pris/Prestanda ska ge Intels nya 32 nanometers plattform Clarkdale en chans.


Vi återkommer inom kort med mera information från SMPC2009 så håll ögonen öppna, tills dess får vi gratulera Jonas till ledningen i Procentuell Överklockning och ett riktigt världsresultat.


:: Följ SMPC2009 på Twitter
:: SMPC2009 startar – 210 000 kronor i potten
:: Ta mig direkt till tävlingssidan och prisbordet!


:: Kommentera i forumet

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid