Small preview image


Det är nu bara ett och ett halvt dygn kvar tills det är dags att kora årets svenska mästare i datorprestanda och överklockning. Vi börjar nu komma in i den mest kritiska perioden av tävlingen där vi kl 22.00 den 10 januari ska dela ut priser till ett värde av hela 215 000 svenska kronor. Under morgonen har vi sett de första förändringarna för dagen där fjolårsmästaren Jon ”elmor” Sandström skjutits upp i ledningen av Pris/Prestanda. Jon har gått som en rakt från en 6:e plats till en överlägsen ledarposition med hela 73 277.2 poäng.



Detta är drygt 3000 poäng högre än Mattias ”gbglassen” Awes som tidigare låg i ledning och givetvis en riktigt imponerande bedrift. Jon har själv avslöjat att detta är hans slutgiltiga resultat och med en sådan poäng har vi svårt att se hur någon ska stoppa Jon från ännu en SM-titel och en dator värd närmare 45 000 kronor i förstapris.


Jon har plockat hem topplaceringen i varje enskilt delmoment i Pris/Prestanda vilket tyder på ett mycket välbalanserat system. I vanlig ordning är det en hel del hemlighetsmakeri bakom komponentvalet, men processorn är fortfarande en Intel Core i5-750 som pressats til hela 4,669GHz i CPU-Z. Jon gav även Intels nya 32nm Clarkdale processorer ett försök men utan något riktigt bra resultat.



Imponerande klockfrekvens med endast luftkylning


Vilket eller vilka grafikkort Jon använder sig av är ännu ett mysterium, men med ett 3DMark06-resultat på 24 331 poäng finns det gott om kraft att ta av.



Mer än såhär vill Jon ännu inte avslöja om sitt grafiksystem


Vi ser fram emot uppföljningen i Pris/Prestanda där Jon nu kopplat ett hårt grepp om titeln, men det är långt ifrån över och vi vet flera deltagare som fortfarande lurar i bakgrunden så håll ögonen öppna!


Vi vill återigen tipsa om vår ”livevaka” under finalen på söndag. Här kommer tävlingsjuryn hålla låda tillsammans med nyfikna deltagare och besökare under tävlingens sista timmar. Vi kommer att följa resultatuppladdningen live men även berätta mer om årets deltagare och kanske även lite nostalgisk SM-historia. Det finns även möjlighet för läsare att skicka in frågor och kommentarer i livekommenteringen så detta är något ni inte ska missa! Registrera er för livevakan på vår tävlingssajt!



:: Följ SMPC2009 på Twitter
:: SMPC2009 startar – 210 000 kronor i potten
:: Ta mig direkt till tävlingssidan och prisbordet!


:: Kommentera i forumet

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid