tehroisTerho ”Finnen” Mukka var först ut av årets SM-deltagare att bjuda på en livesändning och som ledare i Procentuell Överklockning hade vi förhoppningar på att se nya toppresultat och oj om vi fick våra förhoppningar infriade. Terho pressade sin Intel Celeron 430 CPU till hela 4,85 GHz, vilket ger ett nytt ledarresultat på inte mindre än 169,27%.

Terho har genom att överklocka sin processor från 1 800 MHz till 4 846 MHz lyckats pressa sig förbi fjolårets vinnarresultat på 168% som sattes av Jonas ”Mean Machine” Klar med just en Intel Celeron 430 CPU. Terhos överklockning är den näst högsta i världen med denna CPU och ger honom nu en solklar ledning i Procentuell Överklockning inför de eftertraktade spurtpriser som delas ut under söndagskvällen.

Terhos Intel Celeron 430 CPU verkar vara av rätt virke för extrem överklockning.

Terho har sannerligen lagt ribban för årets tävlande i Procentuell Överklockning och även om vi redan sett fler riktigt högklassiga resultat blir det tufft för konkurrenterna att svara på det nya lederresultatet. Terho som även var uppe och svängde över 170% överklockning utan att få till verifieringen säger sig ha ytterligare några MHz att hämta.

Mer information och diskussioner kring Terhos nya ledarresultat finns att hitta i forumet.
Hela livesändningen från gårdagen finns att hitta här

I GPU Classic har vi också en ny ledare och inte helt oväntat är det återigen Henry ”ME4ME” de Kruijf som lagt sig lite lagom retligt över Oscar ”CrOOs” Cruuses tidigare ledarresultat. Henry har nu pressat upp sitt grafikkort till en total procentuell överklockning av 157,4% men har både Oscar och Joakim hack i häl på drygt 155%.

Diskutera gärna mästerskapet i vår officiella forum där man kan dela med sig av tips, frågor och resultat.

gigabyte.logga
2
2
futuremark-logga 2
Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mean Machine
Mean Machine
13 Årtal sedan

Det där blir nog ganska svårslaget.

Danne980
Danne980
13 Årtal sedan

Är det bara jag som tycker det är ganska tråkigt att det alltid är någon gammal celeron som vinner. Det är kul att någon när nästan 170% men det skulle vara roligare med en tävling där man fick använda något typ av cpu som kanske max 2 år gammal och som faktiskt i grundutförande är något som man kan använda. Uteslut Celeron och Sempron och tillåt bara cpu typer vilka lanserats de senaste 2 åren.

Doman
Doman
13 Årtal sedan

Kan hålla med Danne980 lite där. Men det är ändå bättre nu än vad det var förr, med cpuer som knappt gick få tag på.

170% är ruskigt bra, men det är inte omöjligt att slå det. Finns 2140s o E12or som gör närmare 190% och däröver. Bara börja leta! =)

murak
murak
13 Årtal sedan

Snyggt Thero! En riktigt fin prestation och, precis som Anton påpekade, live också! 🙂 EDIT: Jag tycker inte att man skall förbjuda de billigaste processorerns, det skulle göra att färre har råd att vara med. En celeron eller sempron kostar bara ett par hundra kronor vilket är möjligt för de flesta att lägga ut om man av någon anledning inte vill använda sin 24/7-cpu. Jag förstår dock att folk tycker det är bra att Pentium M, Dothan etc inte får vara med längre, då en sån rig var både sällsynt och ganska dyr. Sen kommer det alltid finnas cpuer som… Läs hela »

Birks
Birks
13 Årtal sedan

Enkelt, inför en kategori som bara tillåter nyare delar.