Medan vi stressar runt efter julklappar till nära och kära fortsätter datortillverkarna att ösa in produkter i årets svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning. Tillverkaren Gigabyte breddar nu prisbordet ytterligare och bistår med purfärska Radeon HD 6970-grafikkort och AMD-moderkort, bland annat toppmodellen Gigabyte 890FXA-UD7.

SMPC2010 går av stapeln den 28:e december och prisbordet fortsätter att växa med ohämmad takt. Senast i raden av storföretag att hoppa in i tävlingen är moderkortstillverkaren Gigabyte som plockat ett flertal komponenter från sina produkthyllor och man har precis som tidigare sponsorer hållt sig till sina värstingmodeller.

Gigabyte går bland annat in i tävlingen med två stycken Radeon HD 6970 grafikkort. AMD:s nya singel-GPU flaggskepp lanserades så sent som för en knapp vecka sedan och lider fortfarande av bristfällig tillgänglighet, men två av Gigabytes eftertraktade kort har alltså hittat till SM-prisbordet. Grafikkorten har med sin nya Cayman XT GPU imponerande prestanda och bjuder på stöd för bland annat inkoppling av upp till 6 skärmar, dubbla BIOS-kretsar och 2GB grafikminne.

Gigabyte Radeon HD 6970 2GB
hd6970sm

Gigabyte har även sett till att ge sina grafikkortsflaggskepp lite passande sällskap. Varje kort akompanjeras av varsitt Gigabyte 890FXA-UD7 moderkort. Toppmodellen på Gigabytes Socket AM3 plattform som bjuder på bred funktionalitet. Förutom stöd för sexkärniga Phenom II X6 processorer hittar vi USB 3.0, SATA 6,0 Gbps, Ultra Durable 3, sex grafikkortsplatser och gedigna överklockningsfunktioner.

Gigabyte 890FXA-UD7
ud7sm

Gigabyte kommer även bistå med två stycken 880GA-UD3H moderkort som med stöd för AMD:s senaste sexkärniga processorer och en integrerad grafikkrets blir en stabil bas i vilken PC som helst. Mooderkortet är bland annat utrustat med USB 3.0, SATA 6,0 Gbps samt HDMI och DVI bildutgångar.

Gigabyte 880GA-UD3H
880sm

Som om detta inte vore nog har Gigabyte även bistått med ett hemligt pris som ALLA aktiva deltagare i SMPC2010 kommer att få en chans att vinna, något vi kommer att avslöja mer om längre fram. Tills dess kan ni läsa mer om Gigabytes produkter på företagets hemsida och fortsätta fila på era SM-system.

Svenska Mästerskapet i datorprestanda och överklockning kommer att slå upp sina portar den 28:e december och fortlöpa till söndagen den 30 Januari 2011. Räkna med mer information om tävlingen, grenarna och givetvis priserna fram tills startskottet går. Mer information om SMPC2010 finns att hitta i vår tidigare artikel.

Diskussioner kring tävlingarna går att hitta i vår officiella forumsdel.

Relaterade SMPC-artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedhirschCalathea Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcus Heinemo
Medlem

890FXA-UD7… samma moderkort som Mad222 nyligen tog 7,3 gig med. Detta kommer jag fajtas för 8)

Fredrik
Medlem
Fredrik

Haha priserna är sjuka! Tar det aldrig slut? Hoppas på en lite sammanställning i och med att tävlingen öppnas officiellt!