Redan en dryg vecka in på årets svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning ser vi en av de mest högklassiga tävlingarna hittills. Med ett brett deltagande har vi ett flertal tunga namn i toppen som redan nått riktigt imponerande resultat. Vi har två topp duos i både Procentuell Överklockning och GPU Classic som nu nått över den magiska 150% gränsen.

Under SMPC2009 hade vi bara en deltagare som lyckades nå över 150% överklockning, under SMPC2010 kan vi efter en fjärdedel av tävlingen räkna in inte mindre än fyra stycken deltagare som tagit sig över denna gräns, två i vardera tävlingskategori.

Procentuell Överklockning

I Procentuell Överklockning har vi det senaste dygnet kunnat skåda en riktigt hård fajt mellan de två överklockningsprofilerna Jon ”elmor” Sandström och Ronnie ”Efterlys_T” Pettersson som började med att Ronnie pressade sig upp till 150% överklockning genom ett processorbyte och samtidigt satte press på Jon. Svaret kom närmast blixtsnabbt där Jon klappade sin Pentium E2140 CPU lite extra och skruvade upp klockfrekvenserna till dryga 4 GHz, en överklockning som gav en total ökning på 151,37%, vilket ger Jon inte ens en halv procentenhet försprång till Ronnie som nått 150,94% med sin Pentium E2160 CPU. 

elmor2

Med en lägre standardfrekvens (1,6 GHz vs. 1,8 GHz) har Jon ett grundövertag i den procentuella överklockningen men Ronnies E2160 CPU har redan nått dryga 4,5 GHz och imponerar onekligen. Hur denna batalj ska sluta kan vi bare spekulera om. Samtidigt har vi sett flera nya tillskott i resultatlistan, bland annat har Terho ”finnen” Mukka börjat klättra ordentligt och ligger nu på den fjärdeplats han slutade på under SMPC2009 med 140,24% överklockning.

Marcel ”mar3ld” Risberg och Leo ”TheMan” Andersson har också slagit sig in på topplistan med 66% resp. 103% överklockning.

GPU Classic

Tätstriden i vår nya kategori GPU Classic är minst lika rafflande där de två grafikkortsöverklockarna Henry ”ME4ME” de Kruijf  och Joakim ”Murak” Stumle fortsätter att gå i klinch. Henry var först över 150% gränsen då han under gårdagen pressade sitt NVIDIA-grafikkort nya höjder, men i skrivande stund är det Joakim som drar det längsta strået. Joakim har nu nått en total överklockning på 155% vilket onekligen verkar vara på bristningsgränsen till vad åtminstone grafikkortets minnen klarar av. Ett Furmark-test fullt med grafikbuggar vittnar om hur hårt Joakim pressat sitt GeForce 8400 GS, ett grafikkort som det tisslats mycket om i communityn inför dessa tävlingar. 

8400gs

Vi ser här garanterat två av världens procentuellt högsta grafikkortsöverklockningar och striden om de åtråvärda spurtpriserna ser ut att bli en riktig rysare.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

Diskutera gärna mästerskapet i vår officiella forum där man kan dela med sig av tips, frågor och resultat.

gigabyte.logga
2
2
2

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedCalatheaEfterlysT_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
EfterlysT_
Medlem
EfterlysT_

Blir lite körning till helgen igen när man blir ledig, kontringsförsök kommer 🙂

Marcus Heinemo
Medlem

Det kommer helt klart bli en hård kamp i år. jeppe107 har i efterlyst-stil pressat en celly 420 ännu närmre 150%, grymt!