Med en knapp månad kvar tills årets svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning slår upp dörrarna har redan flera deltagare börjat värma upp inför tävlingen. En av dessa är fjolårets SM-vinnare i Procentuell Överklockning, Jonas ”Mean Machine” Klar, som redan nu visar upp resultat i världsklass.

Jonas passade under gårdagen på att testa några av sina kommande SM-processorer och en av de kretsar som hamnade i kläm under en LN2-pot var Intels hederliga Core 2 Duo E6300. En processor som tillverkad med 65-nanometerteknik och en låg standardfrekvens är en intressant kandidat för just Procentuell Överklockning.

I Jonas SM-uppvärmning pressades Intels tvåkärniga processor från sin standardfrekvens på 1,86 GHz upp till hela 4,48 GHz vilket är ett riktigt imponerande resultat med E6300. Med en FSB på hela 640 MHz i ett ASUS Rampage Extreme moderkort är detta den fjärde högst klockade E6300-processorn i världen. Vilket även gav knappt 30 fina hårdvarupoäng på Hwbot.org.

Den procentuella ökningen är inte heller dålig på drygt 140%, även om det knappast lär räcka till en pallplacering i årets mästerskap får det ses som en minst sagt hygglig start – en månad innan tävlingen startar.

Mer information om Jonas E6300-överklockning finns i SMPC2010-forumet där även övriga deltagare kan dela med sig av sina SM-planer och strapatser.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid