Sveriges största överklockningstävling fortsätter att rulla på och vi har den senaste veckan sett hur de imponerande överklockningsresultaten avlöst varandra. De 30 st. 3DMark 11 licenser som Futuremark bistått med går åt som smör i solsken men fortfarande finns det 14 st. kvar i potten, samtidigt som det nu är bara en knapp vecka tills spurtpriserna ska delas ut.

Den 10 januari kl. 20.00 kommer vi att kora två spurtvinnare i SMPC2010. Reglerna är enkla, det gäller helt enkelt att sitta på det högsta resultatet i respektive tävlingskategori när klockan slår åtta. Vi har redan efter en veckas tävlande sett riktigt imponerande resultat i topplistan och för närvarande är det överklockningsprofilerna Jon ”elmor” Sandström, respektive Henry ”ME4ME” de Kruijf som håller i taktpinnarna.

Jon har med minsta marginal tagit täten i Procentuell Överklockning med sin Intel Pentium E2140 CPU som överklockats med hela 146,6% och numera tuffar på i 3 945 MHz, en mäktig ökning från standardfrekvensen på 1 600 MHz.

Henry i sin tur har skrämt livet ur ett ännu ej avslöjat NVIDIA-grafikkort där han i GPU Classic pressat kortet från 500 MHz GPU samt 333 MHz minne till 1 125 MHz GPU resp. 424 MHz minne. En total överklockning på hissnande 152,3% som ger honom ledningen med drygt 5 procentenheter.

För er som är intresserade av GPU Classic kan ni läsa mer om tävlingskategorin i vår officiella tävlingsguide.

De två deltagare som ligger i tätposition av tävlingen kl. 20.00 den 10 januari kommer att vinna varsitt spurtpaket från Microsoft med mus, tangentbord och HD-webkamera. Ett paket värt i runda slängar 1 800 kronor inklusive moms.

Spurtpris SMPC2010

Microsoft SideWinder X8 mus, SideWinder X6 tangentbord samt Cinema HD webkamera

Det finns fortfarande gott om tid för kombatanterna i årets mästerskap att kontra de båda ledarna. Glöm inte heller att alla som skickar in ett resultat i SM-tävlingarna har en chans att vinna ett Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclocked grafikkort, oavsett placering!

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
2

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid