Xiaomi Phone må låta som en dålig iPhone-kopia men det verkara vara långt ifrån fallet när telefonen nu officiellt presenterats i Peking under dagen. Xiaomi använder sig av en version av Android kallad MIUI och får en dubbekärnig processor på hela 1,5 GHz, 4 tum skärm och ett gigantiskt batteri på 1 930 mAh, allt för en prislapp på motsvarande 2 150 kronor.

Xiaomi Phone är alltså en Android-telefon men som istället för en vanlig Android-version bygger på det skräddarsydda gränssnittet MIUI som blivit en av de populäraste tredjeparts ROM:arna på Android-marknaden. MIUI ska enligt Xiaomi redan idag ha en över 500 000 användare och detta bara genom installationer på andra tillverkares telefoner.

Även om Xiaomi alltså levereras med MIUI operativsystemet kommer Xaiomi hålla communityn bakom ryggen och låta användare flasha sin telefon med vilken mjukvara man nu känner för. Det är med andra ord inte på tal om några låsta bootloaders eller liknande.

Det som gör Xiaomi Phone närmast unik är dess kombination av hårdvara och prislapp. Tillverkad av Foxconn kommer telefonen utrustad med en rykande snabb 1,5 GHz Qualcomm MSM8260 processor som med sin Adreno 220 GPU även parats med 1GB RAM samt hela 4GB ROM minne. Telefonens skärm mäter 4 tum och har en upplösning på 480 x 854 pixlar. Skärmen tillverkas av Sharp och bygger på LCD-teknik för att ge bra läslighet utomhus. Även den 8 megapixel stora kamerasensorn kommer från Sharp och har en F2.4-lins.

Telefonen har även flera fysiska knappar varav en ”MI-knapp” kan programmeras av användaren själv, exempelvis för att styra just kameran i telefonen.

mi-one

Specifikationer Xiaomi Phone
Skärm 4,0-tum LCD  (16:9 format)
Mått 125 x 63 x 11.9 mm
Vikt 149 gram
Upplösning 480 x 854 pixlar
CPU Tvårkärnig Qualcomm MSM8260 1,5 GHz
GPU Adreno 220 @ 266 MHz
RAM 1GB
Lagringsutrymme 4GB ROM
Extra lagringsutrymme MicroSD kortläsare
Kamera bak 8 Megapixel med LED-blixt och autofokus, F2.4 lins
Kamera fram ingen
Batteri 1 930 mAh
Kommunikation Bluetooth 2.1 med A2DP, EDR
WiFi 802.11n
a-GPS
GLONASS
GSM/WCDMA
Fysisk MI-knapp för egen app
Operativsystem MIUI (Android 2.3.5)

Andra trevliga funktioner är Bluetooth, 802.11n WiFi, A-GPS samt stöd för det ryska navigeringssystemet GLONASS. Telefonen ska även vara utrustad med dubbla antenner för bästa möjligt signalstyrka.

Som grädde på moset har Xiaomi tryckt in ett batteri på hela 1 930 mAh i telefonen, vilket kan jämföras med mellan 1500-1700 mAh på de flesta telefoner i 4 till 4,3 tums klassen.

Själva telefonen mäter 125 x 63 x 11.9 mm och har en vikt på 149 gram. Det är alltså inte den smidigaste luren på markanden, men med en prislapp på 1 999 YEN, (2 150 kronor) är det knappast något vi kan bråka om.

Enligt de första förhandstittarna som dykt upp på telefonen håller den även överraskande hög kvalité vilket onekligen får oss att undra om och till vilket pris luren dyker upp i Sverige.

 

xiaomi-phone-hands-on-main

xiaomi-phone-4

xiaomi-phone-1

Källa: Engadget

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
DenSisteMean MachineAnton Karmeheddlq84Abbe K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Hmm…. Känns nästan värt att byta ut sin HTC Desire.

Jacob Hugosson
Medlem

Det viktigaste är som Anton skriver är skärmen, men framförallt mjukvaran…

Abbe K
Medlem
Abbe K

Om man inte gillar mjukvaran är det ju bara att byta ut den. Själv tycker jag digitizern är det viktigaste, om den är värdelös spelar det ingen roll hur bra telefonen är på allt annat.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Men går den att ringa med? 😛

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Mean Machine”]Men går den att ringa med? :P[/quote]

Verkar så, 2000-talet ringde och sa precis samma skämt 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Anton Karmehed”]Mean, du är nästan lite teknikgubbe ibland. Stretar emot och kan inte inse att den tekniska utvecklingen går framåt.. ;)[/quote]Jag har bara insett att större delen av innovationen är för innovationens skull. Ur ett personligt perspektiv är jag inte intresserad av att bli uppdaterad i realtid om att någon har köpt nya strumpor via Facebook. Eller för den delen kunna sitta och spela i 3D. Jag har ungefär samma filosofi när det kommer till telefoner som bärbara datorer; bra batteritid, okej prestanda och funktionalitet är viktigare än en massa bling-bling. Dessutom vet 90% av allmänheten fortfarande inte varför… Läs hela »

Ali Abourghiba
Medlem
Ali Abourghiba

[quote name=”Mean Machine”][quote name=”Anton Karmehed”]Mean, du är nästan lite teknikgubbe ibland. Stretar emot och kan inte inse att den tekniska utvecklingen går framåt.. ;)[/quote]Jag har bara insett att större delen av innovationen är för innovationens skull. Ur ett personligt perspektiv är jag inte intresserad av att bli uppdaterad i realtid om att någon har köpt nya strumpor via Facebook. Eller för den delen kunna sitta och spela i 3D. Jag har ungefär samma filosofi när det kommer till telefoner som bärbara datorer; bra batteritid, okej prestanda och funktionalitet är viktigare än en massa bling-bling. Dessutom vet 90% av allmänheten fortfarande… Läs hela »