Nästa operativsystem från Google är Android 4.0, Ice Cream Sandwich som väntas kombinera Gingerbread med Honeycomb för att få ett enat operativsystem för både surfplattor och smartphones. En bild som sägs komma från Texas Instruments antyder att det blir dem som står bakom systemprocessorn i de första enheterna med Ice Cream Sandwich.

Idag är Android uppdelat i två, där Gingerbread finns till smartphones med mindre skärmar, och Honeycomb som används i surfplattor. Problematiken med det är att att utvecklare måste anpassa sina appar till två operativ istället för en, någonting Google ska ordna med kommande operativsystemet Ice Cream Sandwich som tar det bästa från båda världar.

Vi minns klart att NVIDIA Tegra 2 fick äran att bli referensdesign för Android 3.0, Honeycomb någonting som resulterat i att alla surfplattor med Honeycomb kommit utrustat med Tegra 2. Nu avslöjar en bild som ska komma från Texas Instruments att det kan bli dom som håller i nästa referensdesign för Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

TI_Ice_Cream_Sandwich

Det kan mycket väl vara möjligt att Texas Instruments inte blir ensamma med att driva Ice Cream Sandwich men det kan däremot vara troligt att det är deras kretsar som dyker upp i de första enheterna med det nya operativet. Vilken kandidat vi kan vänta oss är oklart men troligen handlar det om en av de nyare kretsarna, OMAP4430/4460 med två kärnor och en klockfrekvens på 1,0 GHz respektive 1,5 GHz. Samsung sägs ligga bakom nästa smartphone från Google och då pratas det om just den kraftfullare OMAP4460.

Ice Cream Sandwich väntas dyka upp i slutet av året, och troligtvis är det Googles egna smartphone som kommer introducera det nya operativsystemet.

Källa: The Droid Guy

Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid