Marknaden för smartphone:s växer så det knakar och ARM-baserade kretsar ökar i prestanda bokstavligt talat explosionsartat. Nu har 2 modellnamn från Motorola kommit till ytan som ska använda sig av Nvidia Tegra 3 som är en ARM-baserade Quad-Core processor på upp till 1.5 GHz och en grafikkrets som är 5 gånger starkare än den i Tegra 2.

De 2 nya namnen som dykt upp är Motorola Bullet och Jet, där den sistnämnda ska komma med ett QWERTY-tangentbord. Båda enheterna kommer utrustas tillsammans med Tegra 3 (Kal-El) med 4 kärnor på upp till 1.5 GHz och en grafikkrets som ska prestera 5 gånger bättre än den i Tegra 2. Vad som även väntar är 1 till 1.5 GB DDR2-minne, 12 megapixel-kamera, NFC-krets, 16 GB lagringsutrymme inbyggt, stöd för 4G och qHD-skärm med en upplösning på 960 x 540.

motorola-droid-unknown2

Bilden ovan sägs vara en av Motorola:s nya modeller, men om det handlar om ett tidigt exemplar av Bullet, Jet eller någon annan modell är omöjligt att avgöra. Men med tanke på att Nvidia börjar skeppa Tegra 3 under fjärde kvartalet i år, kan vi förvänta oss att de första smartphone:s med Quad-Core ska finnas i butik under första kvartalet 2012.

Nvidia-Tegra-2011-roadmap

Källa: Droidlife

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish BerserkAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Nvidias ARM strategi är verkligen aggressiv. Nu har jag inte stenkoll på ARM marknaden men ligger Nvidia före de andra ARM tillverkarna som tex Qualcomm och Samsung? Nvidia borde väl vara först med fyrkärniga ARM kretsar på marknaden? Imponerande oavsett.

Anton Karmehed
Admin

NVIDIA ligger i framkant av marknaden ja, man var först ut med en dubbelkärnig Cortex-A9 SoC i form av Tegra 2 och även om det tog ganska lång tid för kretsen att komma ut på marknaden lyckades man knipa positionen som Honeycombs ”officiella” systemprocessor.
Man kommer även vara först ut med en fyrkärnig systemprocessor, om nu inget oväntat händer. Med project Denver i utveckling ser man verkligen ut att vara riktigt heta så det ska bli riktigt spännande att följa!

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Anton Karmehed”]NVIDIA ligger i framkant av marknaden ja, man var först ut med en dubbelkärnig Cortex-A9 SoC i form av Tegra 2 och även om det tog ganska lång tid för kretsen att komma ut på marknaden lyckades man knipa positionen som Honeycombs ”officiella” systemprocessor.
Man kommer även vara först ut med en fyrkärnig systemprocessor, om nu inget oväntat händer. Med project Denver i utveckling ser man verkligen ut att vara riktigt heta så det ska bli riktigt spännande att följa![/quote]

Okej då är jag med! Tack för svaret Anton. 🙂