Asus Padfone är ett försök att kombinera en smartphone, surfplatta och bärbar dator i en produkt och konceptet är faktiskt ganska intressant. Uppföljaren Padfone 2 är nu på ingång och de läckta specifikationerna ser i alla fall lovande ut.

ASUS_Padfone_3i1Asus Padfone lanserades för ungefär ett halvår sedan. Även om det var en intressant produkt så har det inte fått något större genomslag vilket till stora delar ska bero på prislappen. Nu är i alla fall uppföljaren redan här och hjärtat i Padfone, telefonen, har specificerats.

Under skalet ska det finnas en fyrkärnig Qualcomm-processor på 1,5 gigahertz och 2 gigabyte RAM-minne. Troligtvis är det Qualcomm Snapdragon S4 APQ8064 med fyra Krait-kärnor och den kraftfulla grafikdelen Adreno 320 det handlar om. Batteriet lägger sig på 2 140 mAh och på baksidan finns en 13-megapixel kamera. Skärmen ska nu ligga på 4,7-tum och ha standardupplösningen 720 x 1 280 pixlar.

För trådlös kommunikation ska Padfone enligt tidigare uppgifter ha stöd för GMS 1900/850 megahertz, WCDMA 2 100 megahertz. Så det ser inte ut att komma med 4G/LTE-stöd men vi ska inte helt räkna bort det förrän Padfone 2:s specifikationer publiceras officiellt. Telefonen ska även få inbyggt NFC. Några detaljer om själva dockningsstationen – i det här fallet surfplattan framgår inte, detsamma kan sägas om tangentbordet. Asus ska visa upp Padfone 2 den 16 oktober i Milano och NordicHardware kommer rapportera från eventet.

Källa: eeepc via liliputing


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid