Sonys nya flaggskeppstelefon Xperia Z2 saknar inbyggd trådlös laddning, en funktion som har efterfrågats starkt av många konsumenter. Istället kommer Sony ge tillgång till funktionen via ett officiellt skal och laddningsplatta som kommer säljas separat.

Trots den våg av telefoner med inbyggd trådlös laddning som lanserades under 2012 och 2013 så har allt fler tillverkare valt att inte bygga in funktionen i sina nya flaggskepp. Både Samsung, LG och Sony visade nya telefoner under årets Mobile World Congress och i höstas under IFA i Berlin, och inbyggt trådlös laddning lyste genomgående med sin frånvaro. Istället har det blivit desto vanligare att tillföra funktionen med ett separat skal, eller en utbytbar batterilucka vilket är fallet med exempelvis Samsung Galaxy S5 och Note 3.

Nu har officiella tillbehör till Sonys nya flaggskeppstelefon Z2 dykt upp i internetbutiker, varav ett är ett skal för trådlös laddning. Skalet heter WCR12 och kommer fungera tillsammans med Sonys laddningsplatta WCH10.

Prislappen hos internetbutiken Clove som har listat tillbehören blir 69,99 pund för skalet, och 54,99 pund för laddningsplattan, motsvarande omkring 700 respektive 550 kronor. Vi har dock inte fått dessa priser bekräftade av Sony, så det är möjligt att tillbehören blir blir billigare – eller dyrare – när de väl hittar ut i svenska butiker.

Det saknas fortfarande bilder på tillbehören, men de finns listade hos vissa internetbutiker och förväntas bli tillgänliga i samband med lanseringen av Xperia Z2 den 7 april.


Relaterade artiklar

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
anonumous2000TempelBensonettiKogster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

Trådlös laddning känns ju annars som det hade varit ett genidrag till en mobil som ska vara vattentät.

Bensonetti
Gäst
Bensonetti

Om man är sugen på en Z2:a …..efter att varit super nöjd med Z1:ans trådlösa laddare….tror jag sony tappar många nya köpare. Sätta i sladd är inte aktuellt och betala typ 1200 kr för det och vem byter skalet så att det blir 100% vattentätt och ditsatt ordentligt.
Jag kommer inte att köpa någon Z2:a!!!!!!!!

Tempel
Medlem
Tempel

Snacka om att mjölka kunderna…

Medlem

[quote name=”Bensonetti”]Om man är sugen på en Z2:a …..efter att varit super nöjd med Z1:ans trådlösa laddare….tror jag sony tappar många nya köpare. Sätta i sladd är inte aktuellt och betala typ 1200 kr för det och vem byter skalet så att det blir 100% vattentätt och ditsatt ordentligt.
Jag kommer inte att köpa någon Z2:a!!!!!!!![/quote]
Rätt säker på att det är ett externt skal dom släpper, alltså att du inte behöver öppna telefonen för att det ska fungera. 😛
Precis som med vilket vanligt mobilskal som helst alltså.

anonumous2000
Gäst
anonumous2000

[quote name=”Bensonetti”]Jag kommer inte att köpa någon Z2:a!!!!!!!![/quote]

Intresseklubben antecknar…