Sony Ericsson har gått kraftig kräftgång på mobiltelefonsmarknaden de senaste åren och hittills har företagets satsning på Android-plattformen inte varit någon större succé. Sony Ericsson ämnar dock höja ribban under 2011 och nu har deras kommande designerlur Xperia Arc visat upp sitt Android 2.3 gränssnitt på video.

Våra svenska kollegor på Swedroid har publicerat en video där man med hjälp av en Xperia Arc prototyp samt en tidig version av Sony Ericssons skräddarsydda Android 2.3 operativsystem tar sig en närmare titt på just telefonens gränssnitt. Ett gränssnitt tillverkaren kallar UX och i sedvanlig ordning satsar på ett blått tema.

Sony Ericsson Xperia Arc är en smartphone som till stor del satsar på design och som namnet avslöjar har telefonen en böjd siluett där en 4-tums pekskärm ska vara huvudnumret i akten. Skärmen ska vara något av en unik lösning där Sony Ericsson lånat sig av TV-märket Bravia när man ska förklara den bakomliggande tekniken. Vilken skärmpanel som används är oklart, men att döma av dess prestanda är det en högkvalitativ sådan med en kraftfull digitizer som stödjer hela 32 tryckpunkter.

Sony Ericsson har utöver ett nytt operativsystem försett telefonen med en högkvalitativare kamerasensor med bakgrundsbelysning samt LED-blixt. Luren drivs av en Qualcomm MSM8255 CPU på 1 GHz som parats med en Adreno 205 GPU, samma grafikkrets som hittas i bland annat HTC Desire HD.

Sony Ericsson väntas inte lansera sitt nya Android-flaggskepp förrän i slutet på första kvartalet. Frågan är då om det färska operativsystemet och hårdvaran gör den spännande designen rättvisa.

arc

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid