Istället för massvis med modeller vars skillnader ofta är mycket små, så uppges flera smartphonetillverkare börja satsa på färre modeller. Tanken bakom detta är att man istället ska marknadsföra de enskilda modellerna bättre, istället för att förbli en smartphone i mängden.

Datortillverkarna ska ha börjat med en liknande strategi enligt tidigare uppgifter. Att satsa på färre modeller gör det inte bara lättare för konsumenter, utan ser också till att företaget sparar pengar. Enligt de senaste uppgifterna från Digitimes ska HTC, Research in Motion (RIM), Motorola och Sony (före detta Sony Ericsson) satsa på utveckling och försäljning av färre modeller, som man istället kommer marknadsföra hårdare.

Det är inte helt otroligt att deras ändrade strategi kommer från succén Apple och Samsung delar på marknaden. Apple kan uppnå 30 miljoner sålda iPhone av samma modell på ett kvartal när den precis är nylanserad, och lägger fullt fokus på att marknadsföra just den modellen. Men vi ska inte glömma Samsung som numera är världens största aktör på smartphone-marknaden. Sedan lanseringen av deras Galaxy S II ska de lyckats sälja 10 miljoner enheter av just den modellen, till stor del tack vare den aggressiva marknadsföring Samsung använt sig av.

Den nya strategin företagen sägs anammat sänker inte bara deras utvecklingskostnader och låter dem lägga ned större fokus på att designa enskilda modeller. Det hjälper dem själva och hela leveranskedjan att bättre kontrollera sina inventarier av komponenter och råmaterial, vilket i sig kommer gynna de flesta parter ekonomiskt. Vi gillar mångfald på marknaden, men när det släpps flera olika modeller med snarlik funktionalitet är det inte vettigt längre och konsumenter blir förvirrade.


Relaterad nyhet:

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Danne980dlq84DravondTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Större fördel borde vara hos utvecklare av program, särskilt på Android som är en väldigt segregerad plattform

this
Medlem
this

Tror det här är vad många konsumenter önskat under en väldigt lång tid. HTC är ju ett gott exempel på en tillverkare som har en vana av att släppa modeller med ytterst små skillnader. Jag tror dock att man ändå bör erbjuda olika storlekar då det inte är alla som vill ha en tablet liknande sak i fickan.

Tempel
Medlem
Tempel

Man får hoppas att dom tänker på hur man placerar kontakter oxå. Att standardisera det på androidplattformen så att man kan tillverka dockor skulle öka deras marknadsandelar betydligt. Där är ju Apple helt klart marknadsledande på det tänket.

Dravond
Medlem
Dravond

Jag har väntat på detta sö många modeller med för lite skillnader även mellan tillverkare..

[quote name=”Tempel”]Man får hoppas att dom tänker på hur man placerar kontakter oxå. Att standardisera det på androidplattformen så att man kan tillverka dockor skulle öka deras marknadsandelar betydligt. Där är ju Apple helt klart marknadsledande på det tänket.[/quote]

Ja kan bara hålla med standard kontakter, men jag ser även att det då kan bli svårt att hålla isär tillverkarna och telefonerna…

Nu får vi se om det fungerar också, förhoppnings vis blir det inte bara snack utan faktiskt blir färre och mer skilda modeller…

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”ctrl”]Större fördel borde vara hos utvecklare av program, särskilt på Android som är en väldigt segregerad plattform[/quote]

Fragmenteringen är inte alls så allvarlig som kritikerna vill få det att låta.. Androidplattformen och SDK gör ett bra jobb att underlätta arbetet att anpassa till olika skärmstorlekar och versioner.

//Android- och Iphone-utvecklare.

Danne980
Medlem
Danne980

[quote name=”dlq84″][quote name=”ctrl”]Större fördel borde vara hos utvecklare av program, särskilt på Android som är en väldigt segregerad plattform[/quote] Fragmenteringen är inte alls så allvarlig som kritikerna vill få det att låta.. Androidplattformen och SDK gör ett bra jobb att underlätta arbetet att anpassa till olika skärmstorlekar och versioner. //Android- och Iphone-utvecklare.[/quote] Jag förstår inte hur det kan vara ett litet problem, kanske för de som byter telefon en gång om året. Men med tanke på att det inte längre bara är tekniknördar som köper smartphones längre så finns det många som vill ha kvar sina telefoner betydligt längre. Visst… Läs hela »

Medlem
Json_81

Och som jag skrev på facebook, fram med en telefon med fysiskt qwerty per ”generation”.
Bästa som finns nu är ju fortfarande Desire Z och Xperia pro (eller vad den nu heter, nästan exakt samma hårdvara iaf).