Smarta tillbehör till smarta telefoner är en växande trend, inte minst när det kommer till kroppsburen teknik som headset, armbandsur och glasögon som Google Glass. Den koreanska mobiljätten Samsung har nu sökt patent för en egen liknande lösning för smarta glasögon.

Det finns få aktörer idag som tjänar lika mycket på Googles ekosystem som Samsung. Som världens största telefontillverkare levererar de också majoriteten av sina telefoner med Android, till den grad att termerna i flera kretsar näst intill blivit synonyma.

Det hindrar dock inte Samsung från att konkurrera med sin mjukvaruleverantör, vilket vi sett dem göra på flera fronter redan. Samsung arbetar exempelvis på operativsystemet Tizen tillsammans med Intel, Linux Foundation och Tizen Association, som enligt många kan komma att konkurrera med Android längre fram. En annan produktgrupp där konkurrens nu kan komma att uppstå är smarta glasögon.

samsungsportglasses_large_verge_medium_landscape

Google Glass är Googles glasögonprojekt med Android i grunden, som ger en genomskinlig skärm framför användarens öga som användas för att ge information om omgivningen. Glasögonen kan användas antingen tillsammans med en mobiltelefon för full funktionalitet, eller som en fristående lösning.

Det patent som lämnats av Samsung till det koreanska patentverket visar ett par glasögon som påminner något om Google Glass, men med glas framför båda ögonen. Glasögonen benämns som ”sports glasses”, och har inbyggda hörlurar för musik och telefonsamtal. Likt Glass ska Samsungs variant även ha inbyggd röststyrning.

samsungglasses2

En intressant detalj hos bilderna som medföljer ansökan är den sladd som löper från glasögonens bakre del och mynnar ut i vad som ser ut som micro-USB-kabel. Värt att notera är dock att patentillustrationer ofta ser väldigt annorlunda ut från hur den faktiska produkten, om den faktiskt lanseras, ser ut.

Källa: Koreas patentverk via Wall Street Journal


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ghost^[Homie] Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Vad är ”höglurar” för nått ?