Igår avtäcktes Apples nya iPhone 4S och till mångas besvikelse var det ingen ny design, eller större skärm medan specifikationerna i övrigt kanske var vad man väntat sig. Samsung var väldigt snabba med att svara på iPhone 4S genom en ny reklamfilm som avslöjar att något stort är på väg.

Det har varit mycket rykten och diskussioner kring den nästa stora telefonen från Google. Vi talar nämligen om inget annat än Nexus Prime som förutom en imponerande motor under chassit ska skeppas med den nya Android-versionen Ice Cream Sandwich (ICS, 2.4 eller 4.0). Samsung Mobile UNPACKED 2011 ska hållas den 11:e oktober i San Fransisco, och det är då Nexus Prime och Ice Cream Sandwich väntas göra entré. Som ett sätt att regna på Apples paradnummer släppte Samsung ut en ny teaser.

In everyday life, some tings just go better together. Wine, Candles, A Better Moment.

Det avslutas med att något stort är på gång från Google och Samsung som ska visas upp på UNPACKED. Nexus Prime väntas komma med Texas Instruments OMAP4460 med två Cortex-A9-kärnor på 1,5 GHz och PowerVR SGX540 grafik. Men även Samsungs Exynos 4212 är ett troligt alternativ som även den har två Cortex-A9-kärnor på 1,5 GHz och ARM Mali-400MP-grafik på 400 MHz, istället för 1,2 GHz respektive 267 MHz som i Galaxy S II. Men det har talats om att Texas Instruments blivit referensdesign för Ice Cream Sandiwch, i sådana fall bör det vara OMAP4460 som gäller.

Something_Big

Värt att nämna är även skärmen som ska ligga på 4,65″ och ska komma med en efterlängtad 720p-upplösning (1 280 x 720). Skärmtekniken bakom ska vara Super AMOLED HD. Stöd för LTE/4G är också någonting som väntas komma med den nya luren. Men fram till dess att Nexus Prime är lanserad, går inga av dessa uppgifter att bekräfta, men ska vi lita på Samsung är det 6 dagar kvar innan ”Something BIG is coming”.

Källa: Samsung via BriefMobile

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Jag blir så hypad! Ser verkligen fram emot detta. Skulle ICS stödja GPU acceleration? Tyckte jag läste det någonstans.

Anton Karmehed
Admin
12 Årtal sedan

Ja man hoppas ju innerligt att det blir nya Nexus som visas upp, kan ju knappast vara mycket annat. Sen är ju frågan när den kommer i butik.
Sett till styrkrets ärj u OMAP4460 inte dålig på något sätt, men det kittlar ju ganska friskt efter Samsungs nya 32nm Exynos.. 🙂

Swedish Berserk
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

[quote name=”Anton Karmehed”]Ja man hoppas ju innerligt att det blir nya Nexus som visas upp, kan ju knappast vara mycket annat. Sen är ju frågan när den kommer i butik.
Sett till styrkrets ärj u OMAP4460 inte dålig på något sätt, men det kittlar ju ganska friskt efter Samsungs nya 32nm Exynos.. :)[/quote]

Mmm hoppas de tar Samsungs nya Exynos i den! 🙂

Ghost^[Homie]
Ghost^[Homie]
12 Årtal sedan

De skriver ju ”something BIG” sen är det en ganska lång sekvens i filmen med en PENNA ”stylus pen”.
Så jag skulle vilja få det till en Galaxy Note på 5.3″ som verkligen är BIG. Eller ?

NlTrAm
NlTrAm
12 Årtal sedan

[quote name=”Ghost^[Homie]”]De skriver ju ”something BIG” sen är det en ganska lång sekvens i filmen med en PENNA ”stylus pen”.
Så jag skulle vilja få det till en Galaxy Note på 5.3″ som verkligen är BIG. Eller ?[/quote]

det är ingen stylus… det är telefonen… =)