Samsung Galaxy S III Mini har nu lanserats och rent estetiskt ser den ut som en mindre version av den vanliga Galaxy S III. Men likheterna slutar där för specifikationerna är allt annat än en Galaxy S III. Skärmen har lägre upplösning och en billigare Novathor-processor används.

Att Samsungs nya och billigare telefon skulle heta Galaxy S III Mini väckte många förhoppningar om att det helt enkelt skulle vara en Galaxy S III i en mindre förpackning. Dagarna innan lanseringen läckte specifikationer ut som knappt kunde jämföras med förra generationens Galaxy S II och dessa stämde överens med verkligheten.

Galaxy S III Mini får en 4-tums Super Amoled-skärm med upplösningen 480 x 800-pixlar, vilket resulterar i ett dpi-värde på låga 223. Den nya Mini mäter 121,6 x 63 x 9,9 millimeter och har ett batteri specificerat till 1 500 mAh. Telefonen kommer finnas med antingen 8 eller 16 gigabytes lagringsminne, men detta kompenseras i alla fall av platsen för ett microSD-kort.

Galaxy_S_III_Mini

Processorn kommer från ST-Ericsson och heter Novathor U8420 som har dubbla Cortex-A9 med en klockfrekvens på 1 gigahertz och grafikdelen Mali-400MP. Telefonen har stöd för 3G, HSDPA på 14,4 megabit per sekund och det är troligtvis inbyggt i processorn, vilket i alla fall borde resultera i längre batteritid. Bluetooth 4.0 samt NFC har också hittat in i telefonen. Telefonen får en 5 megapixel-kamera i bak och i fronten finns en kamera med den låga VGA-upplösningen (640 x 480).

Samsung Galaxy S III Mini kommer finnas i färgerna Ceramic White och Pebble Blue precis som dess större syskon när den lanserades. Vi ska inte glömma operativsystemet som är Android 4.1 Jelly Bean, så trots de till synes förhållandevis låga specifikationerna bör vi kunna vänta oss ett bra flyt i telefonens gränssnitt. Det rekommenderade priset för telefonen ligger på 3 500 kronor och väntas finnas i butik i mitten av november, vecka 46.

Vad säger våra läsare? Förtjänar Galaxy S III Mini sitt namn eller hade det kanske varit bättre om den fick ett namn som inte vara associerat till deras flaggskepp?


Relaterade artiklar:

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Mattias CedvingRichardHdowneytimberjack Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rickard
Medlem
Rickard

En tvål med inbyggd display! 😉

Edit: Läste fel!

Christian Jonsson
Gäst
Christian Jonsson

Ja, det känns fel att kalla den för S3. Att kalla den för Galaxy mini hade räckt. Undrar vilken målgrupp den är tänkt för? Samsung har ju trots allt nischat in sig på high-end lurar och då tycker jag att detta är en tveksam produkt och ett steg i fel riktning.

Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

Korkat Samsung…
Jäkligt dyr med för den hårdvaran, 2000kr hade vart accepterat.
Då kan man hellre köpa en Xperia P som är billigare och bättre på allt,

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Vilken miss… Inte värd namnet Galaxy S3. Håller med om att den skulle ha hetat Galaxy Mini istället.

Carl Lindmark
Medlem
Carl Lindmark

Jag skulle gå ett steg längre och säga att det inte bara är ett ”dumt drag” av Samsung, utan rent av brottsligt. Det bör bryta mot marknadsföringslagar att försöka lura kunder att det här är en – [b]endast till storleken[/b] – nedskalad version av företagets topprodukt. Om det sedan stämmer att [url=http://www.engadget.com/2012/10/10/samsung-mobile-head-confirms-4-inch-galaxy-s-iii-mini-announceme/]Samsungs mobilavdelningschef, JK Shin, i dagarna uttryckligen sagt[/url] att S III mini är en fyratumsversion av S III:an, men i övrigt ska den ha samma specifikationer – ja, då är det frågan om inte någon konsumentorganisation borde utreda vilka möjligheter man har att gå vidare med ärendet (även om… Läs hela »

Svensken
Medlem
Svensken

Den ska som sagt inte kallas för S III egentligen tycker jag. Dessutom ser den enormt plastig och tråkig ut. Priset är också alldeles för högt, Verkar som Apple börjar utnyttja sitt goda omdöme när man nu lanserar sådana här produkter.

Segen01
Gäst
Segen01

Jag är lite besviken då Samsung innan lanseringen sagt att det inte rör sig om en instegsmodell, vilket det ändå blev.
Det får bli en Goophone i5 istället 🙂

Micke
Medlem
Micke

Specifikationerna är ett hån

timberjack
Medlem
timberjack

är de nån som kan gissa hur S2an står sig mot S3 mini? är dom nästan likvärdiga så löns de ju inte å uppgradera 🙁

Medlem
WIRN

En förminskad S2a med tvåldesign!

downey
Gäst
downey

BLÄ Köp IPhon 5

RichardH
Gäst
RichardH

Tror denna kommer ha sämre prestanda än GS2 tyvärr. Jag hade betydligt högre förhoppningar. Och med ett riktpris en tusenlapp under vad storebror GS3 lägger på idag så känns denna inte prisvärd alls. Riktpris på 2500-3000 och sen en naturlig prisdopp till 2000-2500 under första 2-3 mån hade känts acceptabelt tycker jag.

Mattias Cedving
Gäst
Mattias Cedving

Dpi-värde? nej det ska vara PPI-värde.
233,2381 i min egen beräkning.