galaxysII.LTE

Samsungs prisbelönta Android-telefon Galaxy S II ser nu ut att få sin första stora uppgradering när mobiljätten senare i veckan ska presentera Galaxy S II LTE. Förutom stöd för 4G/LTE-nätverk kommer telefonen med en massiv skärm på 4,5 tum samt en snabbare processor på 1,5 GHz. Samtidigt sägs man presentera surfplattan Tab 8.9 LTE, även den med 4G-stöd.

Samsung har stora planer för den mobila hösten 2011 och den första laddningen produkter kommer att presenteras senare i veckan den 1 september på IFA-mässan i Berlin. Nu har man redan tjuvstartat och släppt information om sin uppgraderade supertelefon Galaxy S II LTE. Det nya Android-flaggskeppet ska vara den första modellen på marknaden med stöd för flerläges LTE/WCDMA/GSM nät. Utöver de högre datahastigheterna i mobila nätverk bjuder telefonen på en större Super AMOLED Plus skärm på 4,5 tum, en Exynos 4210 processor Snapdragon S3 processor nu på hela 1,5 GHz med dubbla kärnor samt även ett kraftigare batteri på 1 850 mAh.

Uppdatering: Vi har precis fått fullständiga specifikationer av Samsung och det visar sig att man med sina LTE-modeller av Galaxy-serien valt en tredje leverantör av processorkretsar, nämligen Qualcomm. Den 1,5 GHz processor vi hittar i både Galaxy S II LTE och Galaxy Tab 8.9 LTE är nämligen en Snapdragon S3 processor med Adreno 220 grafikkrets.

galaxysII.LTESamsung Galaxy S II LTE (Jämför med Galaxy S II här)

Specifikationer Samsung Galaxy S II LTE Samsung Galaxy S II
Mått (H x B x D) 129,8 x 68,8 x 9,49mm 125,3 x 66,1 x 8,5 mm
Vikt 130 gram 116 gram
Skärmpanel Super AMOLED Plus med Gorilla Glas Super AMOLED Plus med Gorilla Glas
Storlek och upplösning 4,5 tum, 480 x 800 pixlar 4,3 tum, 480 x 800 pixlar
CPU Qualcomm S3 (Snapdragon med dubbla kärnor) Samsung Exynos 4210 (ARM Cortex-A9 med dubbla kärnor)
CPU-frekvens 1,5 GHz 1,2 GHz
GPU Adreno 220 Mali-400 MP
RAM ? 1 GB
Lagringsminne 16GB, möjlighet att utöka upp med 32GB microSD-kort 16GB, möjlighet att utöka upp med 32GB microSD-kort
Batteri 1 850 mAh 1 650mAh (5,6Wh)
Anslutningar microUSB, MHL A/V (Koppling till HDMI), microSD och 3,5mm hörlurskontakt microUSB, MHL A/V (Koppling till HDMI), microSD och 3,5mm hörlurskontakt
Trådlös kommunikation LTE/4G, 42 Mbps
WiFi 802.11n
Bluetooth 3.0+HS
NFC
HSDPA+, 21 Mbps
WiFi 802.11n
Bluetooth 3.0+HS 
Kamera Baksidan: 8MP med autofokus och LED-blixt
Framsidan: 2MP
Baksidan: 8MP med autofokus och LED-blixt
Framsidan: 2MP 
Sensorer Accelerometer
Närhetssensor för automatisk avstängning
Gyroskopsensor
Accelerometer
Närhetssensor för automatisk avstängning
Gyroskopsensor
Operativsystem Android 2.3 med Samsung TouchWiz UX Android 2.3 med Samsung TouchWiz UI 4.0
Pris ? Från ca 5 000kr

Operativsystemet är fortfarande Android 2.3 Gingerbread och det vi änu inte har några uppgifter om är hur telefonens mått och vikt påverkats av de gedigna uppgraderingarna. Noterbart är även att vi nu ska få stöd för Near Field Communication (NFC) vilket vi väntat på sedan lanseringen av Galaxy S II.

Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE kommer också att visas upp under IFA-mässan och är som namnet antyder lillebror till Galaxy Tab 10.1 som vi nyligen testade här på NH. Surfplattan sägs även denna komma med en 1,5 GHz dubbelkärnig Exynos 4210 processor Qualcomm S3. Vilket låter som ljuv musik i våra öron, då just Tegra 2-kretsen i Tab 10.1 var en av de bitar vi var något kritiska till under vår testperiod. Andra noterbara specifikationer är en 8,9 tum skärm med 1 280 x 800 pixlars upplösning samt en profil på endast 8,6mm. Vikten ligger på 455 gram och då räknas vi in det relativt stora batteriet på 6 000 mAh. Operativsystemet ska bli den senaste versionen av Honeycomb, Android 3.2.

galaxy8.9.lte

Detta är några av de olika mobila produkter Samsung har planerade för IFA 2011 och vi kan knappt bägra oss för fler nyheter från mässgolvet. De nya modellerna ska enligt Samsung dyka upp på den svenska marknaden från årsskiftet tillsammans med telefonoperatörer i Norden.

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

5 Kommentarer på "Samsung Galaxy S II LTE och Tab 8.9 LTE får 1,5 GHz processor"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
DjDiff
Gäst

Kommer de ens hitta hit innan the next big thing[tm] presenteras?

Anton Karmehed
Gäst

Nu har jag uppdaterat nyheten en del, har fått klara specifikationer för både modellerna nu och den stora “bomben” är att Samsung numera kör med Qualcomms processorkretsar i LTE-enheterna.
Tydligen ska dessa inte finnas i butiker förrän vid årsskiftet vilket inte direkt låter så häftigt om vi ska vara ärliga. Men ska försöka rota lite mer i detta.

AmiDonc
Gäst

Samsung Galaxy Tab 8.9 är verkligen något jag kommer köpa, men kommer inte denna med 7 också?

dlq84
Gäst

Vågar man gissa att SII Lte är motsvarigheten till Nexus Prime? Men lite lurt att den inte får 720p dock. Risken finns ju att NP landar på WVGA då också :/

Anton Karmehed
Gäst

AmiDonc: Jag är också sugen på både Tab 8.9 LTE och Tab 7.7 som sägs presenteras under IFA. Tab 7.7 kan mycket väl komma med Android Gingerbread dock, vilket inte känns lika hett. Men jag har börjat använda min Tab 7 på allvar nu och är faktiskt överlag väldigt nöjd.

dlq84: Det ser ju onekligen ut så, men i så fall blir jag faktiskt lite besviken. En 4,5 tum skärm behöver verkligen högre upplösning än WVGA som SII LTE fortfarande nyttjar. Hoppas att Samsung har några av de där 720p panelerna på väg också innan årsskiftet.

wpDiscuz