Samsung Galaxy S II har precis gått ut med foten utanför dörren på marknaden och redan visade vart skåpet ska stå på smartphone-marknaden. Nu säger källor att en uppföljare till telefonen redan är på ingång men om det handlar om en helt ny telefon eller en mindre uppdatering på Galaxy S II är oklart, men det är tal om en snabbare systemprocessor.

Samsung är idag en av de bästa smartphones på marknaden och sett till prestanda är den onekligen i en klass för sig. Den inofficiella Samsung-sidan SamFirmware dedikerad till smartphones från företaget säger sig nu fått nyss om uppföljaren till Samsung Galaxy S II som ska kontra Apple iPhone 5 som väntas släppas i September.

Den nya telefonen som mycket möjligen kan vara Galaxy S III väntas komma med samma Exynos SoC vi hittar i Galaxy S II fast med en klockfrekvens på 1,4 GHz på båda kärnor istället för 1,2 GHz, 1 GB RAM och Android 2.3.4 Gingerbread med Samsungs egna TouchWiz-gränssnitt. De nya Android-versionen ska komma med Google Talk inbyggt som ska stödja video-samtal.

Samsung Galaxy S III – en mindre refresh eller en helt ny produkt?

Den nya telefonen ska släppas någon gång under Augusti och September månad med iPhone 5 som huvudkonkurrent. Vi kan förvänta oss minst detsamma från den här telefonen som Galaxy S II med en riktigt slimmad design och en 4.3″ WVGA-touchskärm.

Källa: SamFirmware

Relaterade nyheter:

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BirksIcedEarthAnton Karmehedshaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Jag skulle bli mycket överraskad om man valde att rulla ut en ny toppmodell så tätt inpå GS2 faktiskt. Visst att man säkerligen vill slå Apple rejält på fingrarna med tanke på allt som pågår där emellan just nu. Men ändå, det känns som att GS2 skulle kunna hålla fanan ett tag till. Sen om den står sig på iPhone 5 är ju en annan sak, är det något Samsung bör sikta in sig på så är det en högre upplösning på skärmen.

Lamm
Medlem
Lamm

hmm, känner jag en lukt av NFC? 🙂

Anton Karmehed
Admin

Ja det bör ju onekligen våras/höstas för deras NFC-modell nu tycker man. Har rotat lite angående detta men ingen verkar veta riktigt vart den tar vägen. Så det kanske blir en sammanslagen lansering där, inte minst om Apple verkligen kör på med NFC som vissa rykten sagt.

Micke
Medlem
Micke

Ja dem får gärna släppa en ”S2” fast med widescreenskärm, qHD eller 720p upplösning samt tunnare kanter omkring skärmen. Då är det ett köp från min sida. /s

Anton Karmehed
Admin

Det låter som en trevlig checklista shaglord. Då finns det inte mycket (något?) att klaga på. Visst ett par dagars batteritid kan man ju alltid drömma om men där är ju SG2 långt ifrån sämst.

Medlem
Calle2003

[quote name=”Anton Karmehed”]Ja det bör ju onekligen våras/höstas för deras NFC-modell nu tycker man. Har rotat lite angående detta men ingen verkar veta riktigt vart den tar vägen. Så det kanske blir en sammanslagen lansering där, inte minst om Apple verkligen kör på med NFC som vissa rykten sagt.[/quote]
Min Nokia C7-00 har NFC, synd bara att trojanen Elop slaktar Symbian och MeeGo till förmån för WP7…

Rickard
Medlem
Rickard

Om det kommer en omgjord version av SGS2 så kommer den nog inte att få 720p skärm, den tror jag dom sparar SGS4 och då tror jag 4:an står för hur många kärnor och den kan jag tänka mig stödjer 720p. Men det är vad jag tror. Men det låter vettigt och så skulle jag ha gjort! 🙂

//rillo

Birks
Medlem
Birks

Här har dom i april skrivit att det ska komma en ny sgs2 med NFC under sommaren.
http://www.mobil.se/nyheter/samsung-ingen-nfc-i-galaxy-s2-1.467965.html