Samsung har under åren fått viss kritik för sina mjukvaruuppdateringar för Googles mobila Android-plattform. Men efter att vi nyligen kunde avslöja en analkande Gingerbread-uppdatering för den 7-tum stora surfplattan Galaxy Tab avslöjas nu även att Android 2.3 är på väg för en drös olika smartphonemodeller, Samsung Galaxy S, Ace, Fit, mini och Gio.

Samsung har ett av de bredare utbuden av smartphones på Android-marknaden och tillverkaren har i de flesta fall utrustat sina telefoner med Android 2.2, även kallat FroYo. Undantagen är Samsung Nexus S och Galaxy S II där man satsat på den senaste Android-versionen för smartphones, Android 2.3 även kallad Gingerbread. 

Nu har Samsung beslutat sig för att lyfta upp merparten av sina senare smartphonemodeller till just Android 2.3 där man bjuds på en optimerad webbläsare, bättre prestanda ett finslipat gränssnitt och andra små godsaker som gör telefonerna trevligare att använda. En närmare genomgång av Android 2.3 och Samsungs eget TouchWiz 4.0 gränssnitt hittar ni för övrigt i vår recension av nya flaggskeppet Samsung Galaxy S II.

1 2 3 home

De nya Gingerbread-uppdateringarna ska rullas ut för telefonerna Samsung Galaxy S, Ace, Fit, mini och Gio, samt surfplattan Galaxy Tab. Uppdateringarna sköts genom Samsungs mjukvara Kies och kräver en koppling till din dator. Exakt när uppdateringarna för respektive modell dyker upp är oklart, men Samsung Galaxy S fick redan under slutet av april sin Gingerbread-behandling.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid