HTC har tappat lite av det moment man byggde upp på Android-marknaden under 2010 och även om tillverkaren ryktas arbeta på flera intressanta lösningar har konkurrenterna varit desto synligare. Nu har det däremot dykt upp bilder och specifikationer på tre nya smartphones för både Google Android och Microsoft Windows Phone 7.

HTC Ignite och HTC Prime är båda två riktade mot Microsofts mobila operativsystem, något som är uppenbart av den väl synliga Windows-knappen på telefonernas haka. HTC Ignite är en till synes vanlig touch-modell medan HTC Prime även kommer utrustat med ett 5-raders QWERTY-tangentbord för bättre textinmatning. Prime väntas även vara utrustad med en 3,7-tums WVGA-skärm och 512MB RAM. Exakt vilka övriga specifikationer de två Windows Phone 7 lurarna stoltserar med är något oklart.

htcsmart
HTC Ignite, HTC Prime samt HTC Pyramid (Bildkälla: xda.cn)

HTC Pyramid är en betydligt större pjäs som vi tidigare rapporterat om här på NordicHardware. Telefonen har en 4,3 tum stor qHD-skärm som med 960×540 pixlars upplösning ska drivas av en 1,2 GHz Snapdragon SoC, troligtvis MSM8260. Telefonen som kommer att använda sig av Google Android som operativsystem (Android 2.3 troligtivs) ska även få 768MB RAM, en kamera på 8 megapixel med LED-blixt och autofokus samt en VGA-kamera i framkant för videosamtal.

HTC Pyramid blir en av de första telefonerna att nyttja Qualcomms nya 1,2 GHz Snapdragon processorer. Enligt de första testerna som dykt upp på telefonen verkar man få svårt att hävda sig mot NVIDIA Tegra 2, men samtidigt avvaktar vi på tester med en marknadsduglig telefon innan vi säger för mycket. 

HTC_Pyramid_Chart

HTC väntas lansera sin nya trio av Smartphones under juni månad.

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Henrik BerntssonImlalBirksAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Själv tycker jag Motorola Atrix är den mest intressanta av kommande telefoner. Allt beror dock på vad dockorna kommer att kosta.

//Jimmy

n0pax
Medlem
n0pax

Jag undrar när utvecklingen har kommit så långt så man inte pratar om telefoner, utan om handburna enheter som har telefon och andra tillhörande appar.

Många i omgivning verkar knappt inte använda telefoni längre utan det är sms,mms osv möjligen när de tar kontakt med en myndighet, kommunen etc

Ska även bli intressant och se om tv kommer att slå igenom i en större skala med 4g intågande på marknade och bättre hårdvara.

Sen kanske vi får se lite överklockning på telefonerna 🙂

ctrl
Gäst
ctrl

Överklockning existerar redan, dock inte i samma grad som mini och övriga co håller på med. Snarare så att för att få ut mer extra prestanda ur sina telefoner.

this
Medlem
this

HTC Pyramid är sjukt läcker designmässigt. Prestandan tror jag inte blir så pass avgörande, hoppas bara inte den blir för stor, gärna lite mindre än Desire HD som jag tycker är något för stor.

Imlal
Gäst
Imlal

[quote name=”Anton Karmehed”]
Vi behöver helt enkelt bättre batteriteknik på smartphonemarknaden. Eller för den delen strömsnålare skärmar. ;)[/quote]

+1 på den. När jag körde min gamla Samsung Omnia så hade jag flera dagars batteritid. Dock var den resistiva skärmen mindre rolig. Nu med min HTC Desire med CM7 så är det väl allt från 1-2 dagar beroende på hur telefonen används.

//Jimmy

Medlem
WIRN

[quote name=”Imlal”]
Nu med min HTC Desire med CM7 så är det väl allt från 1-2 dagar beroende på hur telefonen används.
[/quote]

Så mycket! Själv måste jag ladda min iphone hela tiden…

Imlal
Gäst
Imlal

comment image

Hyffsat nöjd med batteritiden, vill dock ha bättre 😉

//Jimmy

Imlal
Gäst
Imlal

Kan högeligen rekommendera CyanogenMod, kör en nightly just nu. Men den är helt klart nog stabil för mitt dagliga användande.

Changelog för Desire: http://cm-nightlies.appspot.com/?device=bravo

Birks
Medlem
Birks

Mer sugen på nya Samsung Galaxy S 2, kommer om ca en månad 🙂

Imlal
Gäst
Imlal

[quote name=”Birks”]Mer sugen på nya Samsung Galaxy S 2, kommer om ca en månad :)[/quote]

Väldigt skeptisk till Samsung när det gäller mobiler. Har haft en Omnia själv och fick inga uppdateringar till den genom Samsung Nordic, sedan har det inte blivit bättre med Galaxy S där uppdateringar har kommit och sedan dragits tillbaka. Dessutom att man måste använda KIES för uppdateringar också. Så mycket smidigare med OTA. Men kan ju alltid hoppas att allt fungerar som det skall med Galaxy S2.

Henrik Berntsson
Admin

är lite sugen på en pyramid, hoppas prestandan förbättras på modellen som släpps i butik