Nokia Lumia 900 Ace ser ut att bli den första finska supertelefonen för Windows Phone 7.5. Med super syftar vi i första hand på dess fysiska storlek där man istället för en relativt beskedlig 3,7 tums skärm i Lumia 800 satsar på en betydligt större 4,3 tums skärm.

Nokia startade sin satsning på Windows Phone 7.5 i slutet av förra året när man lanserade sin Lumia-familj av smartphones. Då var det med Lumia 800 och Lumia 710 på 3,7 tum som förvisso inte var några minitelefoner men inte heller var i närheten av de senaste bjässarna på marknaden. Med sin nästa stora WP7-lansering ser Nokia ut att vilja täppa till uppåt.

Rykten säger att Nokia planerar att lansera Lumia 900 Ace under CES-mässan som går av stapeln under nästa vecka i Las Vegas. Med siktet inställt på andra större WP7-modeller som bland annat giganten HTC Titan, som vi testat här, hoppas Nokia bredda intresset för sin nya Lumia-familj.

800vs900finUppskattning om hur Lumia 900 Ace bör kunna se ut i jämförelse med Lumia 800.

Den 4,3 tum stora ClearBlack AMOLED skärmen ska komma med samma WVGA-upplösning (480×800 pixlar) som tidigare modeller, vilket begränsas av riktlinjerna i WP7. En enkelkärnig 1,4 GHz Snapdragon-processor med 512MB RAM står för beräkningskraften och får sitt bränsle av ett större batteri på 1 830 mAh.

Nokia sägs även trycka in en 8 megapixel kamerasensor samt ett LTE/4G-modem. Om det senare gäller för alla marknader är oklart. Telefonen sägs näta12 millimeter i profil och väga 160 gram med sitt polykarbonatchassi. Nokia sägs även planera ytterligare en modell till CES, Lumia 719,men någon närmare

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Andreas GDravond Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dravond
Medlem
Dravond

Jag tycker att Lumia 800 är mycket intressant men har lite svårt för WP 7.x eftersom de verkar inte veta om de skall rikta sig i huvudsak mot företag eller privatpersoner. Sam tså skulle jag vilja anpassa tilsen lite mer…Men stor skärm är inte något jag prioriterar vid mobil köp ofta ör de bara klumpiga att ha i fickan.. Så Lumia 800 är intresantare för mig men som så många andra skulle jag vilja se mer program(spel ,-P) samt lite mer batteritid , prestanda mässigt tycker jag dock att WP flyter på bra jämfört med en del (speciellt billiga..) androids.… Läs hela »

Andreas G
Medlem

Nokia spenderade mycket tid med att design och utveckla formatet för N9 som sedan ärvdes av Lumia 800. De kom fram till att 3,9 tum var optimalt för att använda telefonen med en hand. (3,7 tum + knappar = 3.9 tum)

Jag antar det här är tvåhandsversionen alltså 😉