Nokia har fått mycket beröm för sina Lumia-telefoner när det kommer till just byggkvalitet och hållbarhet, och vi har fått se telefonerna uthärda både knivhugg och hammarslag utan problem. En militärpolis i brasilien har dessutom sin Nokia-telefon att tacka för sin hälsa, då den stoppade en kula vid ett rån under gårdagen.

Nokia har satsat på ett gediget polykarbonatskal till merparten av sina telefoner i Lumia-serien, som visat sig vara ett väldigt hållbart och stryktåligt alternativ till både tunnare plasttyper och aluminiumskal. Tidigare har vi till exempel sett en Nokia Lumia 920 som inte bara klarade av att bli misshandlad med en hammare, utan även gick utan större skador när den själv användes för att slå ner en spik.

Som ett nytt tillskott i Nokias meritförteckning har en Lumia 520 nu räddat skinnet på en brasiliansk militärpolis. Enligt nyhetskällan Globo var den 24-årige militärpolisen på väg hem till sina föräldrar för att be om att få sin uniform tvättad när han istället gick rakt in i ett väpnat rån med sina föräldrar som gisslan.

lumia-520-vs-bullet

Skott avlossades när de två rånarna förstod att mannen var militärpolis. Ett skott missade helt, medan ytterligare en skulle ha träffat mannen om den inte först hade studsat mot mobiltelefonen i hans bakficka. Telefonen överlevde inte påfrestningarna, men dess ägare slapp behandla en skottskada.

De två rånarna flydde sedan platsen med både smycken och elektronik i behåll, och de är fortfarande efterlysta av lokal polis. Den 24-årige militärpolisen uppger att han kommer fortsätta vara en trogen Lumia-kund framöver, även om det såklart kan diskuteras om inte andra mobiler också hade klarat av att stoppa samma kula.

Källa: Globo via Phonearena


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Lenny Valentin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lenny Valentin
Gäst
Lenny Valentin

Inte nog med att han inte blev skjuten, hans brallor tog inte eld heller när hans mobiltelefon blev skjuten… Lyckost! 😀