Motorola RAZR genomgår för närvarande en rejäl holmgång i testlabbet och under gårdagskvällen var det dags för de första riktiga batteritesterna. Trots en superslimmad profil på lite som 7,1 mm blev RAZR den första telefon i våra tester att ta sig förbi 10 timmars videouppspelning.

Motorola har satsat stenhårt på den fysiska designen i RAZR och för att nå sin rekordtunna profil har tillverkaren använt sig av material som kevlar och tvingats låsa in batteriet i telefonkroppen. Med en ganska stor och högupplöst skärm på 4,3 tum och en dubbelkärnig processor på 1,2 GHz var vi lite oroliga att energiförbrukningen skulle springa iväg, något som skulle kunna bli ett problem utan möjlighet att byta ut telefonens batteri.

razrtunn

Men Motorola lyckades trycka in ett batteri på 1 780 mAh som är fullt konkurrenskraftigt i klassen, något som tillsammans med den 4,3 tum stora skärmen med Super AMOLED Advanced-panel ger närmast imponerande batteritid vid lättare belastning.

I vårt videuppspelningstest har vi tidigare sett hur AMOLED-tekniken med sin förkärlek för mörka bilder gjort mycket bra ifrån sig och med en mer energisnål – om än mindre skarp – PenTile matris i Super AMOLED Advanced blir det ännu tydligare att skärmpanelen idag är nyckeln till långa batteritider.

razrbatteri

Motorola RAZR är den första Android-smartphone som vi testat där vi kan spela ett videoklipp i över 10 timmar innan batteriet får slut på kraft. En imponerande bedrift med tanke på telefonens ytterst slimmade profil och överlag kraftfulla hårdvara.

Hur Motorola RAZR står sig i övrigt får vi be att återkomma med, men onekligen kan vi lägga en av våra farhågor åt sidan. Batteritiden i RAZR ser mycket lovande ut och då har vi inte börjat prata om telefonens Smart Actions som ska förbättra detta ytterligare vid vardaglig användning.

razrbatteri

Håll ögonen öppna för en fullständig genomgång av Motorola RAZR där vi kikar närmare på allt från den nya skärmen till dess slimmade format.

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Imlal
Imlal
12 Årtal sedan

Väntar bara på att min skall dimpa ner i brevlådan. Största anledningen till att det blev en Razr framför en Nexus är pga att Nexusens 16GB ICKE utbyggbara minne inte räcker till.

//Jimmy

Andreas G
12 Årtal sedan

Nu när Motorola = Google, hur mycket extra appar och annat har de slängt in? Låst bootloader? 😉

Imlal
Imlal
12 Årtal sedan

Nu har jag inte hunnit läsa på så mycket forum om Razrn ännu, men såg någon artikel när jag surfade runt att i storbritannien så skulle den skeppas med en olåst bootloader.

Edit: Swedroids recensionstelefon är låst =(

//Jimmy

Andreas G
12 Årtal sedan

Meh, men så länge det inte är för mycket förinstallerat kanske det går ändå.

Ska bli mycket intressant att läsa denna 🙂

Imlal
Imlal
12 Årtal sedan

Nu är min sorterad i Göteborg så den lär väl vara i Ånge imorgonbitti och komma till mig ~15 mil från Ånge i början på nästa vecka. Grrr….

//Jimmy