Nokia har haft en svår tid på smartphone-marknaden där konkurrenterna glatt tar marknadsandelar av det finska bolaget. För att råda bot på detta arbetar Nokia för fullt i sitt nya samarbete med Microsoft för att få ut Windows Phone 7-baserade smartphones för att försöka komma tillbaka på marknaden. Men nu hotas stora delar av personalen hos Nokia av varsel, något Intel tänker ta vara på.

Nokia tänker helt lägga ned sitt Symbian operativsystem och med detta hotas främst deras ingenjörer av varsel och så många som 6 000 jobb ska vara hotade på Nokia för att dra ned kostnader. Samtidigt som Nokia kommer be stora delar av sina anställda gå planerar Intel att öppna ett forsknings- och utvecklingscenter i Finland där man söker 200 ingenjörer.

Att Intel vill in på smartphonemarknaden är ingen nyhet för de flesta, men när Nokia bestämde sig för att samarbeta med Microsoft tappade Intel en av sina nyckelpartners i utvecklingen av MeeGo, och Nokia var även det självklara valet för att använda Intels kretsar. Men samtidigt ser det här ut som ett gyllene tillfälle för Intel att hyra välbehövd expertis till den marknad företaget just nu kämpar i motvind för att komma in på. Det Intel främst söker är just utvecklare för det Linux-baserade operativsystemet MeeGo.

Google, Samsung och Skype ska också ha hållit ögonen öppna och väntat på ett varsel från Nokia sedan de gick ut med sitt samarbete med Microsoft för att få ut Windows Phone 7 mer utbrett på marknaden och slopa vidare utveckling av Symbian.

Källa: Bloomberg

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
thisfackamatoMcKinleyKogsterTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Evil takeover….

Fö så har HTC idag större värde än Nokia. Det går fort utför.

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

stackare som får sluta men det är ju kul att några av dem får jobb direkt på andra ställen

McKinley
Medlem
McKinley

En gång i tiden stod Nokia för 70% av Finlands totala börsvärde.
Vilket skitland Finland egentligen är utan Nokia, när man tänker på det.
Väldigt trist för finnarna om Nokia nu skulle gå i graven men det tror jag inte kommer att hända 🙁

fackamato
Medlem

Hela Dublin (Luas, bussar, överallt i stan) är fullt med reklam från Nokia, stora banners överallt. Varje gång jag ser dom så tycker jag lite synd om dom, dom är ju så kassa 😛

Fast kudos för N900.

fackamato
Medlem

[quote name=”fackamato”]Hela Dublin (Luas, bussar, överallt i stan) är fullt med reklam från Nokia, stora banners överallt. Varje gång jag ser dom så tycker jag lite synd om dom, dom är ju så kassa 😛

Fast kudos för N900.[/quote]

Alltså, kassa som i att vara dåliga på att hänga med i mobilutvecklingen, för att vara extra tydlig.

this
Medlem
this

[quote name=”fackamato”]Hela Dublin (Luas, bussar, överallt i stan) är fullt med reklam från Nokia, stora banners överallt. Varje gång jag ser dom så tycker jag lite synd om dom, dom är ju så kassa 😛

Fast kudos för N900.[/quote]
Kassa är väl lite att gå till överdrift, men de kanske ha blivit lite för bekväma i den sits det var i. Man måste verkligen hänga med, sen har vi ju Google som går från succé till succé. Android är väl den största anledningen till att det går dåligt för Nokia just nu.