HTC har tagit smartphonemarknaden med storm det senaste året och när vi nyligen gjorde en djupdykning i det nya flaggskeppet HTC Sensation fanns det som vanligt en hel del godsaker att bjuda på. Tyvärr hittade vi även problem med telefonens antenndesign, något som nu ryktas vara ett minne blott då HTC tagit sikte på ett nytt kombinerat plast/metall-material för framtida modeller.

HTC har gjort sig kända för sina högkvalitativa aluminiumdesigner där man gärna varvat vanligt plastmaterial med stryktåligare och framför allt solidare metallinslag. Vilket var fallet med just HTC Sensation, men vi har även sett modeller som HTC Legend där tillverkaren använt sig nästan uteslutande av aluminium i sin chassitillverkning.

Tyvärr har metall även vissa nackdelar som mindre frihet vid formgivning, kostnader samt en benägenhet att bråka med radiokretsar och antenner. Ett fenomen som man kan minimera genom sin chassidesign men sällan helt eliminera.

htc.sens.mold

Enligt nya uppgifter från komponenttillverkare ska nu smartphonejätten HTC redan lagt tillverkningsordrar hos företaget Chenming Mold Industrial vars specialitet är att sammanfoga metall och plast i en form av hybridmaterial. Där man ska kunna minska störningsproblemen i ren metall samtidigt som kvalitetskänslan och stryktåligheten är betydligt högre än i ren plast.

HTC själva har inte kommenterat uppgifterna och de ska givetvis tas med en nypa salt tills vi vet mera. Men med en effektivare och billigare tillverkningsteknik ser Chenmings metall/plast ut som ett riktigt intressant val framöver. Enligt uppgifterna ska masstillverkningen av de nya chassihybriderna sättas igång under juli månad och HTC ska redan bestämt sig för att använda materialet i kommande telefoner. 

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid