HTC Mazaa ser ut att bli en av den nya generationens smartphonemodeller med Microsofts uppdaterade Windows Phone 7 operativsystem. Telefonen som ännu bara är i utvecklingsstadie har merparten av sina specifikationer höljda i dunkel. Men nu dyker det upp bilder som bekräftar en massiv 12MP-kamerasensor som även stödjer det okomprimerade RAW-formatet.

HTC har aldrig varit kända för att erbjuda bra kameralösningar i sina smartphones och även om kvalitén ökat på senare år är man inte riktigt i samma klass som de värsta konkurrenterna. Även om specifikationer och inte minst antalet megapixlar är långt ifrån det enda som betyder något i en kamera kan de senaste uppgifterna om Mazaa tyda på att HTC vill förbättra sitt rykte.

HTC Mazaa som sägs få en 3,8-tums skärm ska vara utrustad med en Qualcomm-tillverkade systemprocessor och beroende på lanseringsdatum kan telefonen vara aktuell för Microsofts stora Mango-uppdatering av Windows Phone 7. Det enda vi vet med säkerhet idag är att telefonen kommer utrustad med en 12 megapixel kamerasensor som även är först på telefonmarknaden att fota i RAW-filformat. Med detta sagt hoppas vi även att HTC kan tänka sig gå ifrån deras ganska snåla lagringsbestyckning då råformatsbilder i 12MP tar sitt beskärda utrymme. Vilken optik och övriga komponenter man ska para sin högupplösta sensor med blir också intressant att få mer information om. Men enligt Eldar Murtazin som lagt labbarna på en tidig prototyp av telefonen ska bildkvalitén vara god.

12mp2

12mp

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
hymerKvickenTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Bara flsäka på med en sjysst superzoom så dör hela pocketkameramarknaden på samma sätt som mp3marknaden är död.

Kvicken
Medlem
Kvicken

så länge batteriet bara räcker en dag på mobilen (utan musiklyssnande) så tänker jag ha min ipod nano (2G) i andra fickan.

hymer
Medlem
hymer

Denna kommer nog ersätta min Omnia 7. WP7 är fan king