Fler detaljer har dykt upp kring Googles och Lenovos affär, där Google sålde Motorola mobility till den kinesiska elektronikjätten för strax under 3 miljarder dollar. Det talas dock om fler villkor till affären, bland annat att Google får 5,94 procent av Lenovo.

Många höjde ett ögonbryn när de första villkoren kring affären mellan Google och Lenovo offentliggjordes. Lenovo fick köpa Motorola Mobility för 2,91 miljarder dollar, en bra bit mindre än de 12,5 miljarder som Google själva betalade för företaget vid uppköpet 2012. En anledning till det antogs vara att Google behåller merparten av Motorola Mobility:s värdefulla patent, men nu visar det sig att det kan finnas fler villkor bakom affären.

Enligt Reuters så ska Googles 2,91 miljarder dollar dels bestå av cirka 5,94 procent ägarskap av Lenovo för 750 miljoner dollar, ingen liten bit av kakan med tanke på hur stort Lenovo faktiskt är, inte minst på hemmaplan. Samtidigt framkommer det från samma källa att Lenovo ämnar betala 660 miljoner dollar som en direktbetalning så fort affären är godkänd, och ytterligare 1,5 miljarder dollar fördelat över tre år.

Det talas även om att Lenovo kommer överta mer än 2 000 av Motorola Mobility:s patent, men att merparten av portföljen kommer vara kvar i Googles ägo.

Varken Google eller Lenovo har dock bekräftat dessa uppgifter, så vi bör avvakta med att rista någonting i sten. Innan affären går igenom behöver den dessutom granskas av en rad olika amerikanska och kinesiska myndigheter.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments