Uppföljaren på Note är här och precis som väntat kommer telefonen med inget mindre än en 5,5-tumsskärm med Super AMOLED-panel. Den nya telefonen kommer med en design mycket lik Galaxy S III, deras S Pen-stylus och en ultraladdad Exynos 4412-processor på 1,6 gigahertz.

Vi kan bekräfta att ryktena kring Samsung Galaxy Note II besannats och det ser ut att bli en minst lika imponerande telefon som den första Note blev. Den fysiska designen påminner till stora delar om Galaxy S III, samma kan sägas om materialet telefonen är byggd i. 5,5-tumsskärmen kommer med en Super AMOLED-panel från företaget och kommer alltså inte med den både lovordade och kritiserade subpixel-matrisen Pentile, utan en äkta RGB-matris.

Galaxy_Note_II

Processorn är en Exynos 4412 med fyra Cortex-A9-kärnor på 1,6 gigahertz, grafikdelen Mali-400MP med en ännu okänd klockfrekvens och processorn får sällskap av 2 gigabyte RAM-minne. Bland övriga specifikationer hittar vi en 8 megapixel-kamera och stöd för NFC, telefonen får också ett riktigt imponerande batteri på hela 3 100 mAh. Galaxy Note II kommer få stöd för 4G/LTE, dock är det oklart om det gäller modellen som kommer säljas i Sverige. Värt att påpeka så lanseras telefonen med Android 4.1 Jelly Bean och Samsungs egna TouchWiz-gränssnitt.

Galaxy Note II kommer med en vikt på 180 gram och mäter 151,1 x 80,5 x 9,4 millimeter, vilket kan jämföras mot första generationens Note på 146,9 x 83 x 9,65 millimeter. Det är tveklöst en stor smartphone, men trots den ökade skärmstorleken har Samsung ändå lyckats kapa bort 2,5 millimeter på bredden så den borde ligga bättre i handen.

Telefonen kommer finnas tillgänglig i färgerna vit och grå eller som Samsung väljer att kalla det, Mountain White och Titanium Gray. Galaxy Note II kommer även inbyggt med företagets stylus S Pen med en uppsjö inbyggd mjukvara som ska kunna dra nytta av den på ett optimalt sätt. Galaxy Note II kommer säljas med 16, 32 och 64 gigabyte lagringsutrymme och blir tillgänglig någon gång under årets fjärde kvartal.


9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Segen01triDaveNiQ3Jacob Hugossoncaesar Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Galaxy Note II i all ära men tycker den är lite för stor och så känns stylus lite väl ”tidigt 2000-tal”. Väntar tålmodigt på Galaxy Nexus II (eller vad den kommer att heta när Android 5.0 Key Lime Pie lanseras)?

Medlem
WIRN

Trevligt med 2GB ram.
Känns som om min Galaxy S3 aldrig ens kommer i närheten av att använda all processorkraft men har ständigt tight med minne

Caesar
Medlem
Caesar

Hur gick det med den oförstörbara skärmen?
Och finns det några mått på den än?

Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

Verkar ännu oklart om vad det är för pixel-uppbyggnad.
Om den har RGB borde den heta AMOLED +
Blev som jag förväntade mig utom att dom sänker till 720 istället för 800 bredd:(

Bra med mer ram, mycket av dom 1GB jag har äts upp oroväckande snabbt.
Imponerade med ett större batteri i en tunnare telefon med:D

Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

[quote name=”caesar”]Hur gick det med den oförstörbara skärmen?
Och finns det några mått på den än?[/quote]
Ja och vart tog Cortex-A15 vägen, 1080 upplösingen, Mali A-604?
Mycket rykten. kanske nästa generation då:(

Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

[quote name=”Jacob Hugosson”]
[quote name=”NiQ3″]Verkar ännu oklart om vad det är för pixel-uppbyggnad.
Om den har RGB borde den heta AMOLED +
Blev som jag förväntade mig utom att dom sänker till 720 istället för 800 bredd:([/quote]
Galaxy Note II har en RGB-matris och inte Pentile: http://www.theverge.com/2012/8/29/3276292/samsung-galaxy-note-ii-announcement/in/3041432%5B/quote%5D
Ja se där ja:D Lite annorlunda mot vanligt arrangemang, ska bli kul att se hur denna upplevs på nära håll.

triDave
Gäst

Håller med NiQ3, va fan hände med Mali604, kanske inte behövs, men man vill ju ändå ha 🙂

Skönt att den har 2gb ram, välkommet!

Segen01
Gäst
Segen01

Shut up and take my money… and sambo!