Freedom 251 är en av de allra billigaste smartphonemodellerna i världen när den Android-baserade telefonen släpps till försäljning i Indien. Namnet kommer från prislappen på 251 rupier, motsvarande 30 kronor, och för det får man en 4-tums IPS-skärm, 3G-stöd, 1GB ram och 8 gigabyte lagringsutrymme.

Smartphones har en tendens att bli en dyr investering för konsumenter och dagens flaggskepp kostar inte sällan upp mot eller över 6 000 kronor. Indiska tillverkaren Ringing Bells lanserar nu Freedom 251 i helt andra ändan av spektrat med en prislapp på motsvarande 30 svenska kronor.

Freedom 251 har med prislappen i åtanke en smått fantastisk specifikationslista även om den jämfört med toppmodeller på marknaden anses ganska undermålig.

Specifikationer

  • Skärm: 4-tums qHD IPS display (540×960 pixels)
  • Processor: 1.3GHz fyrkärnig SoC
  • Minne: 1GB RAM och 8GB ofinbyggt minne med microSD stöd
  • Kameror: 3.2MP huvudkamera och 0.3MP chatkamera
  • Anslutningsmöjligheter: dubbla-SIM 3G, GSM, Wi-Fi, Bluetooth, FM
  • OS: Android 5.1
  • Batteri: 1 450mAh

Medan Freedom 251 inte tvingar konsumenter att hoppa på ett påkostat abonnemang eller binda upp sig på andra merkostnader finns det en annan anledning till den absurt låga prissättningen. Indiska staten subventionerar stora kostnader på Freedom 251 och telefonens Android 5.1 operativsystem sägs levereras med flertalet statliga appar.

Freedom 251 flankeras samtidigt av ett syskon med 4G-stöd, Smart 101, som med 5-tums skärm och 8-megapixelkamera kostar knappt 400 kronor.

Källa: IndianExpress

Lägsta pris på Prisjakt.nu

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SebbelaxfiskS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Det är sällan jag läser nyheter om teknik och ifrågasätter sanningshalten. Men när jag läste detta kunde jag knappt tro mina ögon… Det är ju nästan för bra för att vara sant.För dom pengarna får man annars:* ett halvt mc donalds-besök* 3 paket mjölk* en pendeltågsresa från förort till stan (om man har tur)* en latte på ett café* 2,5 liter bensin* 3 låtar på iTunes* Ett litet paket jordnötssmör* 1 kg tomater* en säck jord* 10% av månadskostnaden för ett hyffsat laddat mobilabonnemang (motsvarar 72h användning).* motsvarande 260 minuters boende i lägenhet med en hyreskostnad på 5000kr/månad* 2% av… Läs hela »

laxfisk
Gäst
laxfisk

[quote name=”S0urcerr0R”]Det är sällan jag läser nyheter om teknik och ifrågasätter sanningshalten. Men när jag läste detta kunde jag knappt tro mina ögon… Det är ju nästan för bra för att vara sant.För dom pengarna får man annars:* ett halvt mc donalds-besök* 3 paket mjölk* en pendeltågsresa från förort till stan (om man har tur)* en latte på ett café* 2,5 liter bensin* 3 låtar på iTunes* Ett litet paket jordnötssmör* 1 kg tomater* en säck jord* 10% av månadskostnaden för ett hyffsat laddat mobilabonnemang (motsvarar 72h användning).* motsvarande 260 minuters boende i lägenhet med en hyreskostnad på 5000kr/månad* 2%… Läs hela »

Sebbe
Medlem
Sebbe

Undrar vad min LG G4 skulle kosta med samma jämförpris… 😥