Google har precis som Apple siktet inställt på spelmarknaden med sina mobila plattformar och en rejäl flaskhals i denna expandering har varit den totala filstorleken på Appar i Android Market. Nu ökar Google denna från 50MB till hela 4GB vilket underlättar för utvecklare.

Android Market har redan tidigare erbjudit en mängd olika Appar, både spel och andra lösningar som totalt sätt vägt in på mer än 50MB. Tekniken som använts och även kommer fortsätta att gälla är att man först laddar ner en installationsfil – en så kallad APK-fil – och installerar applikationen. När sedan programmet startar för första gången ladda ner resterande data från en separat server som till dags datum fått skötas och underhållas av apputvecklarna själva.

market

I smartphones erans början räckte 50MB långa vägar för de flesta appar men just mobilspel med stora texturer, HD-upplösningar och annan grafisk data har ökat trycket rejält vilket nu fått Google att ändra sina regler för Android Market. Det ska klargöras att själva APK-storleken fortfarande ligger kvar på maximala 50MB, men att utvecklare nu även kan lagra 2 x 2GB kompletteringsdata direkt på Android Market. Vilket med Googles minst sagt robusta infrastruktur av lagringsservrar bör ge både bättre tillförlitlighet för användare och underlätta för utvecklare som vill rulla ut större appar.

Som jämförelse kan det nämnas att Apple idag tillåter App-filer på maximalt 2GB, samt obegränsad datanerladdning efter installation. Medan Microsoft tillåter App-filer på maximalt 225MB för Windows Phone 7. Så nu är det bara att invänta fullstora speltitlar även på våra mobila enheter, något som troligtvis inte ligger allt för långt in i framtiden.

Källa: Android Developers


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dravond Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dravond
Medlem
Dravond

Trevligt men nu så kommer vi till det där jobbiga.
Jag vill ha mer än 16GB som grundutförande… att lägga på mer minne ger löjligt högre pris… visst kostar minne men inte 100kr/GB…. eller åtminstonde ”tvång” på utbyggbart minne…
16GB (som ofta är standard) räcker ju nu till 4 appar.. visst gigantiska och OSet tar upp en del men ändå… Aja tilbacka in i klagolådan…

Trevligt att utvecklarna nu kan om de vill slippa undan att fixa ”special” lösningar för större appar…